Prolomí Orli chomutovské prokletí?

Naši soupeři
ÚT 16. 11. 2010
<em>Znojmo</em> - Po třech nevydařených venkovních zápasech se Orli znovu představí na domácím ledě. Připravenost svěřenců trenéra Soudka ve znojemské Hostan aréně tentokrát prověří prestižní celek z Chomutova. Orli chtějí za každou cenu bodovat a vychutnat si po delší době atmosféru vítězství. Severočeši se naproti tomu budou opět snažit potvrdit svoji převahu nad znojemskými hráči. Jak se bude týmům dařit plnit jejich tužby, můžete sledovat na vlastní oči ve středu v 17.30 v Hostan aréně.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

Chomutov patří mezi veterány 1. hokejové ligy a svými ambicemi, co se účasti v extralize týká, se rozhodně netají. Již několik let patří k elitě prvoligové soutěže, o čemž svědčí nejen každoroční umístění na předních místech tabulky, ale i loňský barážový souboj s Mladou Boleslaví. I díky tomuto neúspěchu ve vyřazovacích bojích mají Chomutovští opět za hlavní cíl vítězství v první lize a následně postup do české nejvyšší hokejové soutěže.

foto
⇒  Radek Haman si letos proti Chomutovu připsal 2 kanadské body

I přestože nyní KLH okupuje druhé místo tabulky, jeho hra není nijak líbivá. A tak vedení sáhlo k výměně trenérů. Hlavní jedničkou na střídačce Západočechů se stal Milan Kašpárek, sekundovat mu bude odvolaný J. Liška. Pod vedením nového kouče mají modrobílí na svém kontě zatím dvě výhry a dvě prohry. Poslední odehraný zápas Chomutov absolvoval na ledě Tábora, odkud si po vyrovnaném výkonu odvezl cenné tři body.

Chomutovský kádr mimo jiné obsahuje taková jména, jako je David Havíř (loňský mistr extraligy), znojemský rodák Milan Procházka nebo Pavel Selingr. Nejproduktivnějším hráčem středečního soupeře Orlů pak není nikdo jiný než Radek Duda, který má na svědomí 5 vstřelených gólů a 12 asistencí KLH. Druhým v pořadí je se 14 body (6 + 8) chomutovský srdcař Petr Jíra.

Post brankářské jedničky i letos zastává Miroslav Hanuljak, jež se do svatyně modrobílých postavil celkem dvanáctkrát (92,82% a 2,12), z toho třikrát udržel čisté konto. Trenér Kašpárek se tentokrát nebude moci spolehnout na služby Milana Procházky, který se na necelý měsíc objeví ve službách západočeské Energie. Mimo hru bude pravděpodobně i Radek Duda, jež se už dnes představí v dresu extraligové Plzně.

Podíváme-li se na vzájemné zápasy obou celků, zjistíme nemilou věc. Ze sedmi vzájemných soubojů odešel znojemský celek pokaždé poražen a má tudíž Severočechům, co oplácet.

Z orlí kabiny

Orli v poslední době bodově strádají. V posledních čtyřech utkáních vstřelili pouze 6 branek, naopak číslo inkasovaných gólů je téměř dvojnásobné. V pondělním utkání na ledě favorizovaného Ústí jsme mohli sledovat trápení střelců, kterým se z nesčetného množství šancí nepodařilo vsítit jedinou branku. Na druhé straně pozitivním faktem je návrat znojemské brankářské jedničky mezi kovovou konstrukci.

Pokud se pustíme do srovnávání mužů na těchto postech, vyjde nám velice zajímavý výsledek. Luboš Horčička hájil v tomto ročníku znojemskou svatyni celkem dvanáctkrát a jeho úspěšnost se vyšplhala až na 92,99% a 2,17 obdržených gólů na zápas. Můžeme se tedy těšit na souboj brankářských kapacit.

Orli nyní okupují 10. místo prvoligové tabulky a na druhý Chomutov ztrácí 14 bodů. Trenér Soudek se může mimo jiné spolehnout na služby nejproduktivnějšího znojemského hráče Vladimíra Říhy (7 + 4), nestárnoucího kapitána Radka Hamana (6 + 4) nebo Tomáše Hradeckého (4 + 6). Nejistý je start Aleše Staňka, Tomáše Klimeše i Tomáše Vrby, kteří chyběli v pondělní sestavě pro duel s Ústím.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Roman Svoboda (Zruč - Senec)
Čároví: Martin Kreuzer (Veselí nad Lužnicí), David Polonyi (Veselí nad Lužnicí)

Sestavy z posledních utkání

KLH Chomutov: Jarina - Mucha, Bombic, Havíř, Benda, Mudroch, Pulpán, Dóczy, Rutta - Hluchý, Zucker, Jíra - Kraft, Sikora, Seman - Kůs, Procházka, Skořepa - Radulay, Duda, Kuběna.

ORLI ZNOJMO: Horčička - Kolafa, Štach, David, Lattner, Kania, Stehlík, od 41. Pospíšil - Jarůšek, Haman, Havlík - Beroun, Hradecký, Mičulka - Rachůnek, V. Říha, Podešva - Vyletelka, Bartoš, Česnek.

Další zápasy 19. kola

HC Chrudim – HC Rebel Havlíčkův Brod
IHC Komterm Písek – HC VCES Hradec Králové
HC Dukla Jihlava – HC Slovan Ústečtí Lvi
Sportovní klub Kadaň – HC Tábor
HC Stadion Litoměřice – SK Horácká Slavia Třebíč
HC Olomouc – HC Berounští Medvědi
HC Benátky nad Jizerou – HC Vrchlabí

NEWSLETTER