Velkou inspirací pro ostatní jsme nebyli, kritizoval přínos posil Radek Haman

Aktuální zprávy
ČT 10. 2. 2011
<em>Znojmo</em> - Po několika týdnech v dresu extraligové Plzně se útočníci Radek Haman, Karel Plášek a Tomáš Rachůnek vrátili do svého mateřského klubu, aby Znojmu pomohli v předkole play off. Záměr ale příliš nevyšel a Orli po prvním duelu prohrávají 0:1 na zápasy. „Byli jsme jednoznačně horší celek,“ nehledal výmluvy kapitán Radek Haman.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Přestože před úvodním buly se Znojmo mohlo proti Benátkám pyšnit velmi povedenou bilancí v posledních střetnutích, na konci utkání měla ruce nad hlavou střídačka hostů. „Propadli jsme a neodehráli ani svůj standard. Byl to první důležitý moment za poslední dobu a my ho nezvládli,“ konstatoval hlavní kouč Karel Soudek. V podobném duchu hovořil i Radek Haman: „Soupeř byl daleko pohyblivější. My se mu vyrovnali až ve třetí třetině, a to je v play off málo.“

foto
⇒  Radek Haman

Samotný Haman hrál úlohu v obou inkasovaných brankách v první třetině. Při první vyrovnávací trefě byl členem bránící čtveřice v oslabení, před druhou brankou to byl právě jeho faul, jenž poslal Orly do tří. „V play off rozhodují přesilovky. Věděli jsme to a nechtěli být vylučovaní, první třetina se nám ale nepovedla. Nedodrželi jsme pokyny, v přesilovkách soupeře dvakrát inkasovali a naopak naše početní výhody byly špatné,“ krčil rameny.

Zkušený útočník také poodkryl tajenku své budoucnosti ve vyřazovacích bojích extraligy a první ligy. „Měli bychom se později vrátit do Plzně. Do konce sezóny jsme jejich hráči. Naší podmínkou ale bylo, že chceme za Znojmo play off hrát. Dnes jsme nebyli velkou inspirací, ale chceme to vrátit v dalších zápasech napravit,“ říká.

Co nepotěšilo znojemské hráče, trenéry a diváky, bylo naopak příjemným faktorem pro trenéry hostujícího mužstva. „Mám ke Znojmu respekt, jsou tu kvalitní hráči a vím, jak dokáží hrát. Na druhou stranu před rozdělením soutěže na dvě části neměli o moc bodů víc jak my a já jsem rád, že na nás vyšlo,“ konstatuje hlavní kouč Benátek Milan Černý. „Ne že bychom si vybírali, ale je tady hokejové prostředí a pro mladé hráče je to poučnější než s jinými soupeři.“

NEWSLETTER