Benátky budou doma aktivnější, varuje před odvetami Luboš Horčička

Rozhovory
PÁ 11. 2. 2011
<em>Znojmo</em> - Středeční zápas s Benátkami sledoval pouze jako divák, ještě doléčoval virózu. Do čtvrtečních bojů už ale zasáhl. Dlouho očekávaný návrat Luboše Horčičky do znojemského brankoviště přinesl Orlům výhru 2:1 v prodloužení a srovnání série na 1:1. Horčička si do Znojma přenesl herní pohodu z extraligové Plzně, působil velmi sebejistě, jeho zákroky, ač jich bylo pomálu, byly takřka bezchybné. „Moc práce jsem neměl, o to víc jsem se musel soustředit,“ přiznal těsně po závěrečné siréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Hned v úvodu první třetiny se dostali znojemští hráči zásluhou častého vylučování pod mírný tlak, Benátky však ani jednu z nabízených přesilovek nevyužily. Orli poté nabývali herní převahy a soupeře začali drtit prakticky ve všech činnostech. „Ve středu jsme začali špatně, dnes to bylo lepší. Víc jsme bruslili, přidali jsme na agresivitě, myslím, že jsme hráli dobře,“ chválil tým Luboš Horčička.

Orli svého rivala jasně přestříleli, jedna zmařená šance stíhala druhou. Nejeden znojemský fanoušek nevěřícně kroutil hlavou a modlil se za spásnou trefu. Ta první, vyrovnávací, přišla z hole Karla Pláška, zápas poté získal pro domácí až v prodloužení Jiří Beroun. „Měli jsme hodně příležitostí, abychom to rozhodli už dříve, ale bohužel jsme puk nedopravili do branky,“ litoval Horčička. Sám pak přiznal, že utkání pro něj bylo velmi náročné: „Neměl jsem moc práce, musel jsem se víc soustředit, prakticky na mě nešly žádné střely. O to je to složitější, jedna střela může znamenat gól. Pro mě zápas rozhodně těžký byl.“

foto
Luboš Horčička

Fantom ve znojemské bráně inkasoval pouze jedenkrát, stal se tak jedním z hlavních strůjců důležitého vítězství. „Byla to taková shoda náhod. Puk šel po mantinelu, my jsme ho nedobruslili, oni pak přijeli, vystřelili a z dorážky dali gól. Bylo to hodně se štěstím, prostě se vše seběhlo tak, že ho tam dali,“ popsal jediný gólový moment Benátek.

Oba týmy teď čeká jednodenní zápasové volno, ve kterém se musí přesunout na odvetný dvojzápas do Benátek nad Jizerou. Znovu se dají očekávat vyrovnané bitvy. „Myslím, že budou hrát stejně, přidají trochu víc agresivity. Budou víc bruslit a asi i střílet, aby si na nás vytvořili větší tlak. Určitě do toho v domácím prostředí půjdou víc,“ předpovídá znojemský gólman.

Zdravotní potíže, které Horčičku omezovaly, jsou již minulostí. „Po zdravotní stránce jsem v pořádku,“ rozptýlil veškeré obavy sám gólman. Podle svých slov bude týmu k dispozici i pro souboje na ledě soupeře: „Ještě bych tady měl být, ale záleží na trenérovi, jestli mě postaví.“

NEWSLETTER