Série se přesouvá k Jizeře, rozhodne se již o víkendu?

Naši soupeři
PÁ 11. 2. 2011
<em>Znojmo</em> - Útulný stadion malebného městečka Benátky nad Jizerou hostí o víkendu pokračování série předkola play off mezi domácími a Orly ze Znojma. Zápasy s nádechem play off se letos nesou ve velmi vyrovnaném duchu, čemuž odpovídá také stav 1:1 na zápasy po dvou kláních na jihu Moravy. Tým Středočechů se spoléhá na velmi kvalitní obranu a svého soupeře se snaží trestat z brejků či při přesilovkách. Červenobílý mančaft pod vedením Karla Soudka by nejraději rozhodl o postupu v co nejkratší možné době. Odvetné duely začínají v sobotu i v neděli od 17:00 hodin.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Před rokem v předkole play off odjížděli Orli z Hostan arény za stavu 2:0 na zápasy. Rozhodnout tedy mohli již v úvodním utkání ve středních Čechách, avšak domácí konec sezóny odvrátili v prodloužení. Následujícího dne již letka trenéra Neliby neponechala nic náhodě a po desetigólové přestřelce postoupila do čtvrtfinále.

Nyní je situace dramatičtější. Před zápasy v Benátkách je stav série 1:1, a tak je již nyní jisté, že rozhodnout o postupu bude muset buď čtvrté, nebo páté utkání.

Vzájemné zápasy předkola, stav série 1:1

foto
⇒  Rozhodčí rozdali ve dvou zápasech play off 28 TM

Středeční a čtvrteční podvečer nabídl znojemským hokejovým fanouškům dva odlišné herní obrazy. Zatímco v prvním vzájemném utkání s Benátkami nad Jizerou domácí tým za svým soupeřem o krok zaostával, o den později byl o něco napřed.

Orli sice ve středu otevřeli vývoj utkání již ve druhé minutě, avšak hosté našli rychlou odpověď v podobě dvou gólů a třetí puk za záda Ondřeje Kacetla přidali ve druhém dějství. Domácí tým nedokázal využít řadu přesilovek. Benátky přijely na jih Moravy s velmi kvalitní obranou, která snížení již nedopustila.

O den později se mezi tyče postavil po zhruba dvouměsíční odmlce Luboš Horčička. Ten ovšem neměl příliš práce, neboť červenobílý tým zlepšil oproti prvnímu zápasu jak pohyb, tak obranu i útok. Již od prvních minut dávali domácí najevo svoji dravost po gólu. K jejich smůle to byly ale Benátky, kdo jako první zdvihal ruce nad hlavu. Vyrovnání přišlo o pět minut později a na začátku prodloužení vyrovnal sérii Jiří Beroun.

Statistiky hráčů obou týmů

Při pohledu na celkové statistiky hráčů z předkola mezi Znojmem a Benátkami si vede nejlépe obránce Michal Pavlů, jenž má na svém kontě jako jediný dva kanadské body. Další branky z týmu Středočechů přidali Lukáš Krejčík, Marek Pabiška a Josef Skořepa. Góly se však střílí i na druhé straně. Benáteckého Vošvrdu prostřelili postupně Jan Lattner, Karel Plášek a Jiří Beroun.

foto
⇒  Tomáš Vošvrda, jistota v brance Benátek

Přívlastek zlého muže nese po dvou zápasech s šesti trestnými minutami jak Josef Skořepa, tak znojemský kapitán Radek Haman.

V domácí brance se vystřídali dva gólmani. První utkání odchytal s úspěšností 90,62 % Ondřej Kacetl. Den nato ho vystřídal uzdravený Luboš Horčička, který si vedl o poznání lépe. Jeho úspěšnost se vyšplhala na 94,44 %.

Jistotu mezi tyčemi však mají také Benátky. Tomáš Vošvrda, jehož na reprezentační pauzu uvolnil extraligový Liberec, předvedl v Hostan aréně pozoruhodné zákroky. Není tedy divu, že jeho úspěšnost po 62 úspěšných zásazích činí 95,38 %.

Marodka před sobotním zápasem

Nedá se očekávat, že by trenéři nějakým výrazným způsobem obměnili sestavu. Pozitivní zprávou pro znojemské fanoušky může být velmi pravděpodobný návrat Aleše Staňka do sobotního utkání. Branku hostů by měl nadále hájit Luboš Horčička.

Otazník visí nad startem benáteckého Ctibora Jecha, který ve čtvrtek utržil po srážce s Říhou zranění lícní kosti a tržnou ránu u levého oka.

Sestavy z posledních utkání

HC Benátky nad Jizerou: Vošvrda - Kolmann, Pavlů, Bendík, Kajínek, Vála, Niko, Ulrych - Krejčík, Pabiška, Klimt - Skořepa, Kica, Nevyhoštěný - Liška, Jech, Kopic - Vařecha, Jonák, Jánošík.

ORLI ZNOJMO: Horčička - Štach, Rangl, Klimeš, Kolafa, David, Pláněk, Pospíšil - Rachůnek, Haman, Plášek - Beroun, Říha, Trojan - Lev, Podešva, Lattner - Jarůšek, Bartoš, Komínek.

Další zápasy předkola play off

SK Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod 0:2 (3:4p, 2:4, -:-)
HC Vrchlabí - HC Berounští Medvědi 1:1 (4:0, 2:3, -:-, -:-)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC VCES Hradec Králové 0:2 (1:3, 2:5, -:-)

NEWSLETTER