Mám jen jedny nervy, oddechl si po dramatickém závěru Milan Kastner

Rozhovory
ST 23. 2. 2011
<em>Znojmo</em> - Nic pro slabší povahy. Čtvrtfinálová série mezi Znojmem a jihlavskou Duklou nabízí dechberoucí podívanou až do poslední vteřiny. Po úterní těsné výhře 1:0 stáhli Orli dvojzápasové manko, které nabrali na Vysočině. Středeční klání v Hostan aréně bylo snad ještě vyrovnanější. Dlouho se čekalo na zaváhání některého z gólmanů, trpělivost se vyplatila Znojmu a jeho střelci Richardu Jarůškovi, jenž vstřelil jediný gól večera, a zajistil tak vyrovnání série na 2:2. „Chceme vyhrát i v Jihlavě,“ vzkazuje urostlý útočník do tábora soupeře.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jen těžko si lze představit dramatičtější bitvu než tu, která se odehrála na jihu Moravy. Hra se přelévala ze strany na stranu, obě mužstva měla v utkání co říci. „Šli jsme do zápasu s tím, že nesmíme být moc vylučovaní. Jihlava má skvělé přesilovky. Ale bohužel zase to bylo rozkouskované, měli jsme hodně přesilovek i oslabení,“ posteskl si Jarůšek nad nešvarem častého vylučování, který doprovází celou sérii.

foto
Richard Jarůšek

Znojemský střelec dosáhl jediné branky právě v početní výhodě ve druhé třetině. „Byli jsme na přesilovce, stoupnul jsem si na pravý kruh, čekal jsem na přihrávku. Martin Pláněk mi od modré čáry poslal puk, vystřelil jsem golfákem nad Řehořovu lapačku a padlo to tam,“ popsal svůj vítězný gól Richard Jarůšek.

Těžké chvilky prožívali spolu s hráči také fanoušci. Na domácím publiku byla vidět nervozita, naštěstí borci na ledě prokázali ocelové nervy. Sám Jarůšek přesto přiznává, že i na střídačce bylo místy dusno: „Závěr utkání byl těžký, ale semkli jsme se a zvládli to. Chtěli jsme moc vyhrát!“

Oba týmy teď čekají dva dny volna a přesun do Jihlavy na sobotní souboj. „Budeme chtít v Jihlavě vyhrát,“ sebevědomě prohlásil znojemský hráč s číslem 96 na dresu. „Pokud prohrajeme, chceme využít domácí prostředí a zase srovnat sérii.“

Také trenérům přidělávají vrásky na čele častá vylučování. „Někteří hráči jsou přetěžovaní, jiní zase studení do hry,“ odkrývá úskalí hry při tolika trestech na obou stranách znojemský trenér Milan Kastner. „Je to věc disciplíny, navíc je potřeba udržet emoce v nějaké dimenzi. Utkání jsou vypjaté, z toho pramení fauly, ale myslím si, že některé zákroky se posuzují dost úzkostlivě a v play-off by se pískat nemusely.“

Rovněž znojemští lodivodi silně prožívali poslední minuty středečního souboje. „My jsme na tom podobně jako diváci, jsme taky jen lidi a máme jen jedny nervy. Když hrajeme dvě minuty ve čtyřech mužích na ledě chvíli před koncem zápasu za stavu 1:0, je to vypjatější. Je potřeba vybrat hráče, kteří mají ještě dost sil a schopností dotáhnout hru do vítězného konce,“ pronesl Kastner.

Úterní i středeční utkání ve Znojmě provázela skvělá atmosféra, které si nemohl nevšimnout ani Milan Kastner. „Bez fanoušků by se hokej dělat nemohl. Divákům samozřejmě děkujeme. Dokázali jsme, že se tady bude ještě jeden zápas hrát, tak doufám, že příjdou v ještě větším počtu,“ doufá znojemský trenér.

NEWSLETTER