Vítkovice podle fanoušků

Aktuální zprávy
PO 19. 11. 2001
<b>Pokračujeme v naší nepravidelné rubrice, ve které vám svůj pohled na utkání Orlů představují znojemští fanoušci. Dnes je to ask.:)</b> <br><br> <b>Znojmo - Vítkovice</b><br> Oba týmy nastoupily po reprezentační přestávce posíleny o výrazné hokejové osobnosti. Do vítkovické první řady byl zařazen hokejový světoběžník Burger, který odešel z nedalekého Vsetína. Naproti tomu se v sestavě Orlů poprvé objevili P. Folta s V. Králem, které doplnil uzdravený Z. Mařák.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Oba týmy nastoupily po reprezentační přestávce posíleny o výrazné hokejové osobnosti. Do vítkovické první řady byl zařazen hokejový světoběžník Burger, který odešel z nedalekého Vsetína. Naproti tomu se v sestavě Orlů poprvé objevili P. Folta s V. Králem, které doplnil uzdravený Z. Mařák. Zápas dvou sousedních mužstev v extraligové tabulce sliboval zajímavý souboj a divák přišel po dvoutýdenní pauze v očekávání pravé hokejové bitvy a určitě neodešel zklamán. Obě mužstva se hned zkraje pustila s chutí do hry a byli to Orli, kteří hned ve 2. minutě otestovali Trvajovu branku nastřelením tyčky. O pár okamžiků později P. Kumstát po samostatném výletu trefil soupeřova gólmana.

Rozhodující chvíle nastala v 5. minutě, kdy D. Pazourek objel vítkovickou branku a poprvé v utkání překonal reprezentačního gólmana a poslal Orly do vedení. V následující minutě vyloučil rozhodčí Turčan Galvase za podražení a než si Orli vypracovali kloudnou akci, síly na ledě se vyrovnaly díky Plchovi, který si šel odpočinout za nedovolenou hru vysokou holí. Víc jak půldruhé minuty dlouhou přesilovku hrály Vítkovice beze změny skóre. V 9. minutě vypálil Jakeš na Trvaje jedovatou střelu, ale těsně minul. Další nadějnou šanci zmařil Mařák o dvě minuty později a hned nato si Folta vysloužil svůj první trest v orlích řadách. Orli zodpovědně bránili svoje pásmo a jedinou nebezpečnou akcí se stal Svobodův výlet z dosahu svého působiště. Poté následovalo Padělkovo vyloučení a síly byly opět vyrovnány. Orli prokázali nebývalé střelecké schopnosti a nebezpečně ohrožovali Trvajovu neprůstřelnost. V 16. minutě po Pláškově nedobrovolném odchodu z ledu se obětavým zákrokem blýskl R. Haman a hned poté se vydal na sólo výlet do soupeřovy třetiny M. Barus, ale byl odstaven soupeřovou obranou dřív, než mohl dokončit svůj záměr, ohrozit Trvaje. Ještě v 19. minutě se pokoušel skórovat obránce Benák, ale jeho střela mířila vedle.

Po celou první třetinu se hrál svižný hokej na obou stranách, Orli začali s nebývalou chutí a neustále ostřelovali Trvajovu branku. Na konci třetiny se ještě Vítkovice snažily o vyrovnání, ale Orli jednobrankový náskok uhájili a do šaten odcházeli s vedením, i když jen minimálním rozdílem.

Co se Vítkovicím nepodařilo v závěru 1. třetiny, to si vynahradili hned na začátku druhé. Moravec se po Burgerově přihrávce a chybě orlí obrany dostal před Svobodovu branku a nikým neobtěžován bravurně zakončil pod břevno a bylo srovnáno.

Ve 22. minutě Trvaj zlikvidoval dobře mířenou střelu M. Procházky a po vyloučení Tomáška se Orli snažili znovu dostat do vedení a rozpoutali střeleckou kanonádu, ale Trvaj potvrdil pověst reprezentačního brankáře a nedovolil Orlům radovat se z využité početní převahy. Za 5 minut nato rozehráli pravý hokejový koncert ve znojemské obranné třetině Moravec s Burgerem a vnášeli zmatek do znojemských řad, bohudík bez gólového zakončení. Hrál se stále důrazný a bojovný hokej v obrovském tempu a vysokém nasazení. Ve 29. minutě Výtisk před vlastní brankou podrazil Urama, za což si vysloužil odchod na trestnou lavici a znovu se dostalo na orlí přestřelku. Vítkovice však stačily vyhazovat a přesilovku přežily opět do úplného konce. Ve 33. minutě byl po sporném zákroku vyloučen R. Haman, ale Orli nedovolili soupeři vážně ohrozit Svobodovu branku. Do nebezpečné akce se ve 38. minutě dostal M. Vorel, ale trefil jen brankáře. Ve stejném čase se dostala do přečíslení dvojice Plášek-Pucher bez výrazného výsledku, stejně tak dopadla Kaděrova střela na druhé straně kluziště. Na konci třetiny ještě stihl vypálit Pazourek, ale stav zůstal nerozhodný.

Na začátku následující části si soupeři vyměnili role. Po Jakešově úvodní střelecké vizitce zakrátko Pazourek přihrál Hešovi a ten se postaral o dopravení puku za brankovou čáru. Vítkovický obránce se snažil ještě situaci v poslední chvíli zvrátit, ale bylo pozdě. Ve 44. minutě se Trvaj vydal k hrazení a tento okamžik se mu málem stal osudným, naštěstí pro něj se M. Uram netrefil. Hned vzápětí se M. Procházka pokoušel dostat puk lobem znovu za Trvajova záda, ale díky vynikající reakci zůstal jen u pokusu.

Ve 45. minutě po nepřehledné situaci před znojemskou brankou se podařilo Moravcovi po spolupráci s Burgerem dostat puk do znojemské sítě, aniž se rozsvítilo červené světlo. Rozhodčí Turčan si vyžádal konzultaci s videorozhodčím a poté gól uznal, opět bylo srovnáno. V následujících minutách se Vítkovice dostávaly do tlaku a připravily Orlům horké chvilky, hra byla místy neurovnaná. Avšak už ve 48. minutě se dostala dvojice Procházka-Pazourek do sólového nájezdu dva na jednoho a vážně ohrozila Trvaje, branku však rozhodčí Turčan neuznal. Poté se hra odehrávala ve středním pásmu, přičemž se Melenovskému podařilo v jednu chvíli příklepem ohrozit Svobodu, ale ten akci bezpečně zlikvidoval.

V 56. minutě vybojoval puk Plch, nahrál Hamanovi, ten ho poslal nekrytému Uramovi, který využil nabídnuté příležitosti a neomylně zavěsil do vítkovické sítě. Orli se potřetí v zápase dostali do vedení. Vítkovice se však nevzdávaly a hned v následující minutě vážně ohrozily O. Svobodu, ale ten vyrazil reflexivním a skoro zázračným zásahem ramene puk mimo bránu a odvrátil soupeřovo vyrovnání. V 58. minutě si ještě Král s Pucherem vypracovali další slibnou akci, ale P. Pucher přestřelil. Necelé dvě minuty před koncem sudí Turčan ještě poskytl Vítkovicím šanci na vyrovnání v podobě vyloučení Baruse, ale Orli dokázali, přes závěrečnou power play, výsledek udržet a dotáhli první popřestávkové utkání do zaslouženého vítězného konce.
NEWSLETTER