Jarůšek: Doufám, že nás doma fanoušci podrží a sérii otočíme

Rozhovory
NE 27. 3. 2011
Orlí junioři v prvním finálovém utkání tvrdě narazili. Se svým výkonem v KV Areně mohli být zpočátku spokojení, působili aktivněji a nervózní energetiky k ničemu nepouštěli. O to více je mrzelo, že z ojedinělé akce domácích inkasovali a museli dotahovat. „Tohle vždy naštve, když tlačíte a po jedné chybě pak sami inkasujete,“ konstatoval po utkání Richard Jarůšek, který v 20. minutě srovnal na 1:1.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

S dnešním zápasem nemůžete být příliš spokojen, že?
Výsledkově jsme do zápasu nevstoupili příliš dobře, prohrávali jsme 0:1. Zaplaťpánbůh jsme ještě v první třetině stačili vyrovnat. Dlouho jsme se pak drželi. Musím ale říct, že některé zákroky rozhodčí odpískal nesmyslně. Z těch situací pak Vary hrozily. Nechci se vymlouvat, ale když rozhodčí takhle píská, tak se nedá hrát. Ke konci už jsme se snažili šetřit síly a připravit se na úterý, kdy musíme hrát úplně jinak.

V první třetině jste domácí drželi zkrátka. O to více vás muselo mrzet, že téměř z první pořádné střely šli do vedení…
Vždycky to naštve, když soupeře celou dobu tlačíte, nepůjčíte mu puk a po jediné chybě pak sami inkasujete. Tohle se ale v hokeji stává.

Vám se gólem do šatny podařilo vyrovnat na 1:1. Ja se celá akce seběhla?
Puk jsem si vzal v rohu, vezl jsem ho jednou rukou, druhou jsem si odtlačil hráče, najel jsem si mezi kruhy a zamířil do levé šibenice. Naštěstí mi to tam spadlo.

Jak se vám hrálo před téměř dvěma tisícovkami diváků?
Doma chodí také hodně fanoušků, na poslední zápasy i s bubny. Musím je pochválit. Tady byla také dobrá atmosféra, stadion je pěkný, ale většině hráčů nám nevyhovoval vzduch. Bylo tu hrozné vedro a nedalo se pořádně dýchat.

foto
⇒ Richard Jarůšek

Překvapilo vás, že dorazilo i dost Znojmáků?
Že jede fanouškovský autobus, jsme věděli. Byli jsme za to moc rádi a fanouškům chceme poděkovat.

V Hostan aréně vás určitě také čeká slušná návštěva. Nebude to pro vás spíše svazující?
Podle mě ne. Všichni si uvědomujeme, o co hrajeme a že nemáme co ztratit. Doufám, že nás fanoušci podrží a vytvoří výbornou atmosféru k tomu, abychom sérii otočili a vyhráli titul.

Čtyři góly vám dali útočníci Vachovec a Klíma, kteří nastupují i v karlovarském áčku. Měli jste na jejich krytí nějaký zvláštní plán?
Věděli jsme, že tam tyto silné hráče mají. Vyloženě na ně jsme se ale nesoustředili, pokrýt jsme se snažili celý jejich tým. Vary hrají podobným způsobem jako Zlín. Především hrají odzadu a protihráče k ničemu moc nepouští. Jejich tým má kvalitu, ale doufám, že je porazíme.

S jakou taktikou půjdete do úterního zápasu?
Doma na ně musíme vlítnout a nesmíme je do ničeho pustit. Důležité bude, abychom se dokázali utrhnout, jít do vedení a vítězství pak udržet.

NEWSLETTER