Orli na prahu mezinárodní Erste Bank ligy

Aktuální zprávy
SO 21. 5. 2011
<em>Klagenfurt, Znojmo</em> - Znojemský hokej stojí před vstupem do Erste Bank ligy, mezinárodní ligové soutěže týmů z Rakouska, Slovinska, Maďarska a Chorvatska. Vedení klubu potvrdilo, že Orli mají o účast v soutěži zájem. Pokud Znojmo do konce května splní všechny podmínky stanovené vedením soutěže, bude se od září utkávat se zahraničními soupeři.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Zájem o účast jihomoravského klubu v mezinárodní soutěži projevilo samotné vedení Erste Bank ligy. Prezidenti jednotlivých ligových klubů na setkání v Klagenfurtu potvrdili, že za předpokladu splnění všech náležitých podmínek budou Orli v lize vítáni.

V uplynulém ročníku hrálo Erste Bank ligu deset týmů. Vídeň, Salzburg, Graz, Klagenfurt, Linec a Villach z Rakouska, Jesenice a Lublaň ze Slovinska, maďarský Székesfehérvár a chorvatský Záhřeb. Úřadujícím mistrem je Red Bull Salzburg. Znojmo by se tak stalo jedenáctým účastníkem soutěže, jejíž popularita každým rokem roste. Momentálně je sedmou nejnavštěvovanější evropskou ligou a předčí například i slovenskou extraligu.

Více informací a podrobností o chystaném vstupu Orlů do Erste Bank ligy přineseme v průběhu příštího týdne.

NEWSLETTER