Jan Lattner: Když můžu, hraji tvrdě

Aktuální zprávy
ST 13. 7. 2011
<em>Znojmo</em> - Na konci minulé sezóny trápily Jana Lattnera mnohé zdravotní problémy, se kterými si ale poradil a nyní už se se svými spoluhráči aktivně zapojuje do tréninku. Potíže s ramenem a otřes mozku ho trápily sezónu předchozí, ale teď se těší dobré formě, kterou chce zúročit hlavně v nadcházejících zápasech Erste Bank Ligy. „Bude to atraktivní nejen pro nás, hráče, ale i pro fanoušky, kteří si rozhodně přijdou na své,“ láká ke sledování zápasů. Hned na to dodává: „S první ligou se EBEL vůbec nedá srovnávat, je to úplně něco jiného.“ Pauza před přípravou na ledě končí Orlům 25. července.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Širší kádr Orlů absolvoval pod vedením trenérů Soudka a Stloukala od dubna až do konce června více jak dvouměsíční dril na suchu ve Znojmě a okolí. „Těžké to rozhodně bylo, ale po pár dnech se na to dalo zvyknout," hodnotí Lattner. „Pauza před přípravou na ledě nám končí 25.7. a rozhodně si ji užiji. S kluky se ale setkáme pravděpodobně dřív, třeba tři až čtyři dny předem.“

foto
⇒  Jan Lattner

Do orlího hnízda před startem EBEL přiletěly posily v podobě ostřílených hráčů i nadějných mladíků, ke kterým si celý kádr našel vřelý vztah. „Utvořili jsme super partu, s nově příchozími není jediný problém. Kluci dobře zapadli a myslím, že to bude v pohodě.“ Dvojice Lubomír Vosátko a Jakub Čech se ve Znojmě poprvé objeví až se startem přípravy na ledě.

Vloni Lattner nastupoval jak v obraně, tak v útoku. Na začátku sezóny hrál na postu obránce, ale na konci jej trenéři přesunuli do pozice útočníka, kde se mu lépe dařilo. Kam se dostane v nadcházejícím roce, netuší ani on sám. „Trenéři říkali, že mě postaví tam, kde to bude víc potřeba,“ směje se.

Co se týče EBEL, má Jan Lattner jasno: „S první ligou se nedá srovnávat.“ Zároveň prozrazuje: „Nejsem moc na taktický hokej, bitkám se nebráním. Ale úplný bitkař nejsem, na to tu máme třeba Petra Kanka,“ hovoří o hráči, se kterým se na trénincích velice spřátelil. V alpské lize, která je přímo nabitá kanadským stylem hry, se hráči s robustnější postavou budou jen a jen hodit. Což potvrzuje i sám Lattner: „Bude to tvrdší, než na co jsme zvyklí.“

NEWSLETTER