Obměna grafického řešení dresů je logická věc, říká Petr Veselý

Rozhovory
PÁ 15. 7. 2011
<em>Znojmo</em> - Nejen hokejisté, ale také vedení klubu Orli Znojmo se pečlivě připravují na historicky první sezónu českého týmu v mezinárodní soutěži. Necelé dva měsíce před startem Erste Bank ligy jsme si popovídali s marketingovým pracovníkem Petrem Veselým, který rozšířil realizační tým Orlů v polovině dubna. „Už nyní, dva měsíce před prvním mistrovským domácím zápasem, se prodalo bezmála stejné množství permanentek jako za celý loňský ročník,“ prozrazuje.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Fanoušky jistě bude zajímat, zda se na zimním stadionu chystají nějaké změny?
Samozřejmě, určité změny i vzhledem k účasti v EBEL proběhnout. Dvě již byly dopředu avizovány. První je kompletní výměna permanentek před novou sezónou a druhou bude změna pořadatelské a bezpečnostní služby, od čeho si slibujeme i zlepšení celkové organizace. Budou probíhat důslednější kontroly návštěvníků u vstupu a to zejména fanoušků hostů a také dodržování návštěvnického řádu stadionu. EBEL má v mnoha ohledech přísnější pravidla, než je tomu v českých soutěžích a my jsme se je zavázali dodržovat. Proto prosíme všechny fanoušky, aby to respektovali a nedocházelo tak k zbytečným nedorozuměním.

V minulé sezóně byl problém s hudbou. Už jste tento nedostatek vyřešili?
O problému s hudbou víme, snažíme se jej řešit. Hudba neodmyslitelně doplňuje atmosféru hokejového zápasu, proto od nové sezóny opět angažujeme DJe. Vše už je předjednáno, zbývá pouze dořešit některé smluvní záležitosti s OSOu a Integramem.

Chystá se nový přestávkový program?
Oživení přestávkového programu připravujeme ve spolupráci s DDM ve Znojmě, ale zatím bych nerad prozrazoval, co konkrétního chystáme. Jakmile bude vše připraveno, zveřejníme podrobnosti. Věřím ale, že to bude pro znojemské fanoušky vítané zpestření domácích zápasů.

Neuvažovali jste i o roztleskávačkách?
Tento návrh tady padl, ale momentálně se chceme zaměřit na základní věci, které na stadionu chyběly.

Fanoušci si žádají více zapojit TV kostku na stadionu. Mohou se těšit na nějaké oživení v průběhu mistrovských utkání?
Využití TV kostky z jisté části ovlivňuje množství dodaného materiálu od sponzorů, věříme, že v průběhu této sezóny se nám ji podaří plně využít. Také se pracuje na opravě v minulé sezóně nefunkční „podkostkové“ kamery, která může nabídnout zajímavé záběry publika.

Chystá se před začátkem sezóny ještě nějaká akce s hráči? Například autogramiáda?
V současné době mají hráči zaslouženou dovolenou, opět se sejdou koncem měsíce, kdy naskočí do závěrečné fáze přípravy. Nejbližší veřejná akce, kde budou moci fanoušci hokejisty vidět, bude autogramiáda v rámci Slavností okurek. Poté je v plánu návštěva Znojemské nemocnice s darováním krve a před sezónou bychom chtěli navštívit ještě dětský domov na Hakenově ulici. Dalších nápadů jak přiblížit hokejisty fanouškům je mnoho, snad se nám je bude postupem času dařit realizovat.

Co se týče Fan Shopu. Bude se doplňovat sortiment o nové produkty?
Doplnění Fan Shopu je jedna z dalších věcí, na které se pracuje. Chtěli bychom vytipovat předměty, o které by mohli mít fanoušci zájem a postupně je do Fan Shopu doplňovat.

Bude se měnit vzor hracích dresů?
Podoba dresů je velice citlivé téma, bude hodně záležet na množství sponzorů, kteří projeví zájem s námi spolupracovat. Myslím, že obměna grafického řešení dresů pro novou sezónu je logická věc. Ovšem nechtějte po mně, abych prozrazoval konkrétní podobu. Do začátku sezóny zbývají ještě skoro dva měsíce a jednání jsou v plném proudu.

Pozorujete nárůst prodaných permanentek oproti loňskému roku?
Oproti loňskému roku nárůst zájmu pociťujeme. Věříme, že se letos prodá více permanentek než loni a na každý zápas EBE ligy vytvoří diváci našim hokejistům bouřlivou atmosféru. Už nyní, dva měsíce před prvním mistrovským domácím zápasem, se prodalo bezmála stejné množství permanentek jako za celý loňský ročník.

Kupují si permanentky i fanoušci z Rakouska?
Zájem z Rakouska jsme již zaznamenali. První zájemci si už dokonce permanentku zakoupili. Jak je ale ve Znojmě dobrým zvykem, majitelé loňských permanentek mají svá místa do prvního přípravného zápasu rezervovány. Poté spustíme kampaň v Rakousku a vzhledem k nastaveným cenám se dá očekávat velký zájem. Proto by naši znojemští fanoušci neměli nechat nákup permanentky na poslední chvíli.

Jaké výhody mají majitelé permanentek?
Kromě již zmiňované velmi příznivé ceny, vzhledem k nárůstu počtu domácích utkání a vstupů na všechny přípravné zápasy zdarma, byla pro fanoušky letos připravena akce, kdy si k permanentkám mohli vybrat různé dárky. Od klubové šály až po minidres. Tato akce měla původně probíhat pouze do konce června, vedení klubu se ale rozhodlo ponechat ji v platnosti do vyprodání všech dárků. A samozřejmě jistotu, že se mohou bez problémů posadit na své oblíbené místo.

NEWSLETTER