Orli vyzvou lídra z Klagenfurtu

Naši soupeři
SO 1. 10. 2011
<em>Znojmo</em> - Po vydařeném startu do Erste Bank Eishockey ligy zažívají znojemští hokejisté hubenější dny. Tři zápasy za sebou bez bodového zisku srazily nováčka z jihu Moravy na předposlední místo v tabulce. O to složitější teď bude pro Orly popasovat se s Klagenfurtem, jenž se momentálně drží v čele soutěže. Přetěžká cesta za hledáním ztraceného sebevědomí začíná v neděli 2. října v 17:30 hodin.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Představení soupeře

EC Klagenfurter AC, známý také pod zkratkou EC KAC je rakouský hokejový tým s bohatou a úspěchy protkanou historií. Od roku 2003 je mužstvo členem Erste Bank Eishockey ligy, kterou již dvakrát ovládlo, poprvé v sezoně 2003/2004, druhý mistrovský titul přišel v ročníku 2008/2009. Loňský účastník finále, v němž podlehl Salzburgu, však nadále touží po vavřínech.

Tomu také odpovídá současné postavení KAC v tabulce. Průběžné první místo a nejnižší počet inkasovaných branek jsou vizitkou týmu z hlavního města spolkové země Korutany. Klagenfurt odstartoval ligu v domácím souboji se Salzburgem, který vypráskal 6:2. V podobném duchu pokračovala i další kola v podání současného lídra soutěže. První zaškobrtnutí přišlo až v pátek na ledě Lince, kdy se Klagenfurtští museli spokojit jen s jedním bodem za prohru na nájezdy.

Střídačka nedělního hostitele Znojma skrývá hned šestici Kanaďanů, kteří vévodí statistikám týmu. Prozatím nejúspěšnější je Tyler Scofield ( 6 + 3 ), těsně za ním se drží jeho jmenovec Tyler Spurgeon ( 2 + 6 ). Jako elitní nahrávač se prezentuje obránce Kirk Furey ( 0 + 7 ).

V klagenfurtském brankovišti se objevuje mladý Rakušan René Swette, který zaskakuje za zraněného zkušeného gólmana Andyho Chiodo. Na soupisce nalezneme také jméno Johna Lammerse, jenž se v minulém roce proháněl po českém extraligovém ledě v dresu Plzně. Mužstvo řídí dvojice rakouských koučů Emanuel Viveiros a Gerald Ressmann.

Z kabiny Orlů

Páteční kolo nezastihlo Znojmo v dobré formě, a tým tak pokračuje v nepřesvědčivých výkonech z minulého týdne. Proti maďarskému Fehérváru přitom Orli začali dobře, již v sedmé minutě rozpoutal nadšení v ochozech Martin Pláněk, později jej napodobili Lubomír Štach a Jan Lattner, ale Ďáblové nacházeli recept na znojemskou obranu a ani při závěrečném čtyřminutovém oslabení si nenechali vzít těsné vítězství.

foto
Jan Lattner se drží v čele znojemských statistik

Trenér Karel Soudek po utkání nehledal výmluvy: „Udělali jsme mnoho chyb, navíc jsme nevyužívali přesilovky, a proto jsme prohráli.“ Hlavnímu kouči přizvukoval také obránce Jan Platil, který hořekoval nad častými tresty svého týmu: „Zápas jsme ztratili zbytečně kvůli vyloučením, dostali jsme rozdílový gól ve třech proti pěti. Musíme ještě hodně věcí vypilovat.“ Orli tak nadále bojují s vysokým počtem inkasovaných branek, po šesti kolech jich mají na svém kontě již hrozivých třicet, tedy nejvíce ze všech ligových soupeřů.

Klubovým statistikám vévodí spoluhráči z jedné útočné formace Jan Lattner ( 4 + 2 ), Martin Podešva ( 2 + 4 ) a Petr Kanko ( 1 + 5). Prozatím dvacet vstřelených gólů do soupeřovy klece a čtyři bodíky zařazují Znojmo na předposlední místo tabulky EBEL. Orli přesto doufají v lepší zítřky. „Do Klagenfurtu pojedeme zkusit uhrát nějaké body. Budeme se rvát,“ zní bojovně z úst kapitána Radka Hamana.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Sicorschi, Georg Veit (AUT)
Čároví: Christian Kaspar, Gerald Podlesnik (oba AUT)

Sestavy z posledního utkání

EC KAC: Swette – Furey, Reichel, Siklenka, Holzer, Ratz, Isopp, Herrnegger – Lammers, Koch, Kalt – Scofield, Spurgeon, Hager – Pirmann, Herburgter, Geier – Schelander, Hudertpfund, Brandner.

ORLI ZNOJMO:Kacetl - Bořuta, Pláněk, Štach, Škadra, Hájek, Vosátko, Stehlík, Platil - Lattner, Podešva, Kanko - Beroun, Říha, Šeda - Trojan, Haman, Havlík - Jarůšek, Bartoš, Komínek.

Další zápasy 8. kola

LIWEST Black Wings Linz - EC RED BULL Salzburg
Moser Medical Graz99ers - HK Acroni Jesenice
SAPA Fehervár AV19 - KHL Medveščak Zagreb
HDD Tilia Olimpija Ljubljana - UPC Vienna Capitals

NEWSLETTER