Budeme se snažit soupeři vnutit naši hru, říká Martin Stloukal

Rozhovory
ÚT 4. 10. 2011
<em>Znojmo</em> - Jak jsme vás již informovali, vedení znojemského klubu sáhlo k výměně hlavního trenéra. Tento post od pondělního večera zastává Martin Stloukal, bývalý asistent u A-mužstva a kouč loňských juniorských mistrů. „O výměně trenérů jsme se dozvědeli dnes ráno, uvidíme, jak to týmu pomůže,“ prozradil za orlí kabinu Ondřej Kacetl. Právě po úterním ranním tréninku jsme položili několik otázek i Martinu Stloukalovi.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Kdy vznikl prvotní impuls k výměně trenéra? Jak k tomu všemu vlastně došlo?
Zlomovým bodem byla prohra v Grazu, tam vše vzniklo. Tam naše hra nějakým způsobem zkolabovala, a to bylo impulsem pro vedení, které sáhlo k výměně trenérů.

Poslední dva zápasy jste nebyl jako asistent ani na střídačce, souviselo to už nějak s chystanými změnami?
V podstatě ano. Já jsem byl ze střídačky odvolaný z toho důvodu, že jsem chtěl po hráčích jiné věci než kolega. Pro zklidnění atmosféry jsem ze střídačky odešel, chtělo to tak i vedení. Trenér Soudek dostal nějaké podmínky, které pravděpodobně nesplnil, proto jsem na jeho místo přišel já.

Kdy jste se vy a hráči dozvěděli o tom, že budete hlavní kouč?
Já jsem se to dozvěděl včera večer a hráči, tuším, dnes ráno před tréninkem.

Vaším asistentem bude Petr Kučírek, vybral jste si jej sám?
Ano, přesně tak, vybral jsem si ho sám. Jsem přesvědčený, že je velice kvalitní trenér, navíc na hokej máme stejný pohled. Považuji za velice důležité, aby oba trenéři měli stejnou filosofii hokeje. To jsme s Karlem Soudkem společné neměli.

Jakou pozici bude u týmu zastávat Jaroslav Kameš?
Ten zůstává u stejného postu, u kterého byl doteď. Momentálně zde pár dní nebude, protože má nějaké obchodní povinnosti směrem ke klubu a k partnerům, ale jinak s námi bude fungovat dál.

foto
Martin Stloukal se poprvé představí jako hlavní trenér A-mužstva v Jesenici

S trenérem Soudkem jste spolupracoval asi půl roku, jak byste tuto vaši spoluhráci zhodnotil?
Já myslím, že náš vztah byl maximálně korektní. Měli jsme samozřejmě trochu odlišné pohledy na hokej, což je ale normální. Hledali jsme společné řešení a průsečíky našich názorů, ale pan Soudek byl hlavní trenér, na něm byla větší část zodpovědnosti, takže systém hry a všechny důležité segmenty byly na jeho rozhodnutí, já jsem se ho snažil podporovat.

Můžete prozradit, k jakým změnám ve hře týmu byste se chtěl dopracovat?
Na jednu stranu bych nerad prozrazoval něco bližšího, předpokládám, že kolega z Jesenice bude pátrat po informacích, ale změny budou hlavně v systematice. Dá se říci, že ty změny budou zásadní. My se budeme snažit vycházet z toho, že jsme měli velmi tvrdou a kvalitní letní přípravu, hráči by tedy měli být velmi dobře fyzicky a kondičně připraveni. Budeme se snažit soupeřům vnutit naši hru, to je to nejdůležitější, o co mi jde.

Dojde k nějakým změnám v kádru?
Samozřejmě k nějakým změnám dojde, nebo už vlastně došlo. Se sestavou jsem trochu zamíchal, uvidíme, jestli budou všichni zdraví.

Jakým způsobem se budou pod vaším vedením střídat gólmani, kteří momentálně nemají zrovna lichotivé statistiky?
Na Kacetla bych si nedovolil nic házet, je to mladý a ambiciózní gólman, který své kvality prokázal. Znám ho už dva roky, mám na něj jasný názor. Podle mých předpokladů půjde do brány v pátek v Jesenici Filip Landsman, jako dvojka bude právě Kacetl. Uvidíme, jak to půjde dál.

Cílem vedení klubu byla účast v play-off, to se pravděpodobně nemění?
To je stanovisko managementu. Já jako trenér od začátku tvrdím, že bych to považoval za zázrak. Neříkám, že zázraky se nedějí, ale k tomu, abychom dosáhli na play-off v takto kvalitní soutěži, tak potřebujeme i notnou dávku štěstí. My se ale o co nejlepší výsledek budeme rvát, v rámci kabiny je dané, že play-off chceme, jestli se to podaří, to už je věc druhá.

NEWSLETTER