Nejsme žádná ořezávátka, těší Martina Stloukala

Rozhovory
PO 31. 10. 2011
<em>Znojmo</em> - Po třech posledních duelech, v nichž znojemští hokejisté získali jediný bod, byli svěřenci trenérů Stloukala a Kučírka odhodlaní uspět na domácím ledě proti favoritovi z Klagenfurtu. Atraktivní zápas však po první třetině zastavil problém s reklamní folií na ledové ploše. „Rozhodčí shledali hrací plochu nezpůsobilou ke hře. Mrzí mě to hlavně z toho důvodu, že jsme zápas měli dobře rozehraný,“ řekl hlavní kouč Orlů Martin Stloukal. Působení Znojma v Erste Bank lize ale vidí pozitivně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Mohl byste zhodnotit alespoň první třetinu nedělního duelu s Klagenfurtem? Vedli jste 2:0, poté jste ale byli posláni do tří…
Máme zakázáno vyjadřovat se k rozhodčím, stojí to strašně moc peněz. Myslím si ale, že pokud bychom hráli pět na pět, stav 2:0 bychom udrželi a možná ještě nějaký gól přidali.

Těší vás zlepšený výkon mužstva v porovnání s pátečním utkáním proti Lublani?
Hráli jsme velice dobře i zápas s Lublaní. Z naší strany to byl stejný výkon jako v Linci, jenže jsme neproměnili čtyři gólové šance. Soupeř sem přijel bránit, to se pak vždycky špatně hraje. Oni nechtějí útočit, za celý zápas vlastně ani nemohou udělat chybu. My udělali za celý zápas jedinou a bohužel z toho dostali gól. S klukama jsme se o tom dost bavili, vlétli dnes do utkání a tlačili se do brány. Dívám se optimisticky na to, že kluci pokyny respektují a snaží se pracovat. Sezóna je dlouhá a věřím, že se nakonec k výsledku dostaneme.

foto
⇒  Ve Vídni Orli podobně jako v tomto souboji nestačili, jinak ale v EBEL hrají velmi důstojnou roli

Poslední tři zápasy týmu bodově nevyšly, jak hodnotíte dosavadní výsledky Znojma?
Co se hry týče, jsem spokojený. Zápas doma s Villachem byl první, kdy k nám přijel soupeř s takovým respektem, že se skoro neodvážil do útočného pásma. Těžko se to pak hraje. Samozřejmě, poté přišel výbuch ve Vídni. Tam nás ale porazila jedna lajna a musíme si říct, že ta je někde jinde. Když se podíváte konkrétně u Grattona na statistiky, to on dělá Vídeň. Pokud by nehrál, máme šanci je porazit. Pokud má ale takovou fazónu jako nyní, je to strašně těžké.

Jak vypadá situace s brankáři? V pátek chytal Ondřej Kacetl, v neděli znovu Filip Landsman.
Kacetl zachytal v pátek výborně. Po konzultaci s trenérem brankářů Jardou Kamešem máme stanovený nějaký plán, kterého se držíme, abychom měli oba gólmany rozchytané a připravené kdykoliv naskočit.

Chystáte nějaké posílení kádru?
Bohužel včera zkrachovala jednání s obráncem, který hraje americkou AHL. V pondělí bychom snad měli na tréninku zkoušet dalšího beka. Snažíme se někoho sehnat, ale jsme ve fázi sezóny, kdy sehnat kvalitního hráče je skoro zázrak.

Jak vypadá situace v mužstvu po zdravotní stránce?
Martin Podešva je nemocný, má horečky. Podobně je na tom Adam Havlík. Jinak jsme ale v pořádku.

První čtvrtina ligy je už nějakou dobu za vámi, co říkáte na kvalitu Erste Bank ligy?
Specifikum této soutěže je v tom, že týmy se schází až 1. srpna. Předtím nemají žádnou koordinaci, neschází se, takže první měsíc, jak já říkám, hubnou. Zhruba do doby, která je nyní, pak nabírají fyzickou kondici. Teď ale začíná další fáze a soutěž skočí kvalitativně úplně někam jinam.

Dá se tedy očekávat, že to bude pro Znojmo ještě náročnější…
Náročné je to už teď, já si ale obrovsky cením jedné věci. Máme v kádru sedm juniorů, to si tady v soutěži nikdo jiný netroufne. V prvních třech pětkách máme sedm juniorských hráčů a dva gólmany. Zástupci EBEL, trenéři i manažeři toto velmi respektují a ptají se, jak to tady děláme. Dnes už s námi na toto téma komunikuje i rakouský svaz, který chce také pohnout s mládeží a neví jak. V soutěži jsme první rok a nejsme žádná ořezávátka. Když takto vstupovali do EBEL Maďaři, dostávali dvouciferné výsledky. Neříkám, že půjdeme raketově nahoru jako ostatní týmy, ale určitě se budeme přizpůsobovat a postupně zlepšovat.

NEWSLETTER