Martin Stloukal: Změny v sestavě nemám moc rád

Aktuální zprávy
SO 5. 11. 2011
<em>Znojmo</em> - Důležité utkání proti Jesenici zvládli znojemští hokejisté i podruhé v sezóně a už od úvodu měli duel pod kontrolou. Po předchozích porážkách sáhli trenéři Stloukal a Kučírek ke změnám ve složení útoků, což se ukázalo jako dobrý tah. „Změny zafungovaly, pro některé hráče to ale nevěstí nic dobrého,“ prohlásil Martin Stloukal.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Provedli jste změny ve složení útoků, ve stejném složení zůstal jen ten první. Zápas jste zvládli, panuje tedy spokojenost?
Nemám takové změny moc rád. Každý hráč v týmu má, aspoň podle mého názoru, už od letní přípravy svou roli. Říkal jsem klukům v kabině, že když už se to pak musí měnit, je něco špatně. Před zápasem jsme udělali změny, zafungovalo to, jsme rádi, ale pro některé hráče to nevěstí nic dobrého.

První zápas v dresu Orlů odehrál obránce Jan Hranáč. Jak hodnotíte jeho výkon?
Byl jsem s ním velmi spokojený. Hrál čtrnáct let českou extraligu, takže je skvělé, že u nás může působit.

foto
⇒  Richard Jarůšek skóroval proti Jesenici dvakrát z prostoru před brankou

Většina soupeřů má pro přesilovky a oslabení určené speciální formace, které často rozhodují zápasy, a Znojmo na to v minulých kolech doplatilo. Snažíte se podobné formace poskládat taky?
Teď na to nebyl vůbec čas. Snažíme se v rámci tréninku nacvičovat v přesilovce určitou herní variantu, když ale některé týmy přijedou sem na utkání o den dřív, jako se to teď několikrát stalo, nemáte kdy tu věc nacvičit. Oni mají ráno rozbruslení, pak zůstávají a sledují náš trénink. Příští týden během volna se tomu budeme věnovat.

Co je v této herní situaci nejdůležitější?
Kluci musí pochopit, že bez důrazné hry v předbrankovém prostoru neuspějeme. V Česku se to hraje jinak, tam se tím prostorem jen projíždí. Tady je to bitva před brankou. Jsem rád, že Ríša Jarůšek, který na to má parametry, v tomhle zápase před bránou dvakrát zůstal a dal z toho dva góly. Hráči to musí sami pochopit a vzít za své, není to jen o tom, že jim to jako trenér nakážu. Je to pro nás ale první sezóna a jiný způsob hry, musíme být trpěliví.

NEWSLETTER