Orly čeká dvojzápas s Fehérvárem

Naši soupeři
ČT 17. 11. 2011
<em>Znojmo</em> - Rychle zapomenout! Heslo, které zní ze znojemské kabiny. Méně úspěšnou část svého působení v EBEL mohou Orli zažehnat víkendovým dvojitým představením s Fehérvárem. K prvnímu duelu zavítají Jihomoravané v pátek na maďarský led, kde se od 19:15 strhne ostrá bitva o mistrovské body. V neděli si týmy vymění pořadatelství a v 17:30 se rozezvučí mantinely na znojemském stadionu. Pro hokejové fandy bude na klubových facebookových stránkách připravena soutěž o vstupenky na nedělní utkání.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Představení soupeře

Jedním z příjemných překvapení letošního ročníku Erste Bank Eishockey ligy je tým ze Székesfehérváru. Mužstvo plné maďarských reprezentantů se pohybuje s dvaadvaceti body v klidném středu tabulky a může směle pomýšlet na mety ještě vyšší, vždyť ke druhé příčce mu chybí pouhé tři bodíky.

Svůj zatím poslední zápas odehrál Fehérvár ještě před reprezentační přestávkou, díky lichému počtu účastníků soutěže maďarské mužstvo vynechalo středeční kolo a po dlouhé pauze nastoupí k mistrovskému utkání až proti Znojmu. V onom posledním utkání, které se odehrálo 6. listopadu, dokázali modrobílí Čertíci v domácím prostředí setřást Klagenfurt v poměru 5:2. Jen dodáme, že stejným výsledkem o dva dny předtím vyplatili i Lublaň.

Trenérský tandem Kevin Primeau a István Kóger má velkou oporu ve svém gólmanovi. Zkušený kanadský brankář Adam Munro drží skvělé statistiky a momentálně patří do pětice nejúspěšnějších maskovaných mužů ligy. Defenzivní činnost Maďarů řídí především Harlan Pratt, Viktor Tokaji a slovenský zadák Juraj Ďurčo.

Produktivitě ofenzivní části mužstva kraluje Istvan Sofron (13 + 8), jemuž zdatně sekunduje Marton Vas (6 + 14). Oběma maďarským hráčům přizvukují se čtrnácti přesnými gólovými zásahy nejúspěšnější střelec ligy Derek Ryan a nejproduktivnější hráč loňské sezóny Eric Johansson (4 + 13).

Vzájemné zápasy

Oba kluby proti sobě nastoupily již na konci září ve Znojmě. Domácí hokejisté vstoupili do utkání lépe, v sedmé minutě otevřel skóre Martin Pláněk, ale Fehérvár bleskově srovnal. Stejný scénář se opakoval i po gólu Lubomíra Štacha. Přetahovanou o konečný stav nakonec zvádli lépe hosté, čtyři góly Dereka Ryana rozhodly o těsném vítězství Alby Volan 4:3.

Z kabiny Orlů

Po desetidenní pauze naskočili znojemští hráči opět do hokejového kolotoče. První zastávkou Orlů se stal rakouský Villach, tým z posledního místa ligové tabulky. Přestože Znojmo skočilo do utkání aktivně a svého soupeře hlavně v první třetině výrazně přestřílelo, nedokázalo prolomit střeleckou smůlu, která se na mužstvo nalepila již před reprezentační přestávkou. Druhý zápas v řadě jihomoravští střelci neskórovali, pět přesných střel Villachu tak zajistilo poklidné vítězství a dva body pro domácí. Jen připomeňme, že poslední gól Znojma vsítil 4. listopadu v utkání s Jesenicí obránce Martin Škadra.

foto
Vyburcuje kapitán Orlů Jiří Beroun své spoluhráče k lepším výsledkům?

Trenérské duo Martin Stloukal a Petr Kučírek muselo zareagovat na zranění útočníka Jana Šedy, centra první formace, na jehož místo se posunul znojemský matador Radek Haman. Do hry rovněž nezasáhl Vladimír Říha, naopak první ostrý start za A-mužstvo v EBEL si vyzkoušel člen mistrovské znojemské juniorské party z loňského roku David Videlka. V bráně se od úvodních minut představil Filip Landsman, krátce po polovině hry jej za nepříznivého stavu 4:0 vystřídal Ondřej Kacetl.

V orlí kabině bylo po středeční prohře dusno. „Doufám, že hráči pochopili moje slova a v pátek se na ledě objeví úplně jiné mužstvo,“ prohlásil trenér Martin Stloukal a zároveň dodal: „Proti Fehérváru se chceme prezentovat ofenzivní a agresivní hrou.“

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Pavel Červeňák (CZE), Ulrich Erd (AUT)
Čároví: Balazs Kovac (HUN), Stefan Siegel (AUT)

Sestavy z posledního utkání

SAPA FEHERVAR AV19: Munro - Pratt, DaCosta, Horváth, Tokaji, Sille, Durco, Láda - Palkovics, Johansson, Ryan - Sofron, Vas, Ladányi – Mihály, Sikorcin, Kovács – Benk, Nagy, Magosi.

ORLI ZNOJMO: Landsman (33. Kacetl) – Stehlík, Škadra, Hranáč, Štach, Vosátko, Hájek, Bořuta, Pláněk – Lattner, Haman, Kanko – Jarůšek, Pucher, Havlík – Komínek, Bartoš, Podešva – Beroun, Videlka, Staněk.

Další zápasy 22. kola

EC Red Bull Salzburg - Moser Medical Graz99ers
HDD Tilia Olimpija Ljubljana - KHL Medveščak Zagreb
AC-KAC – EHC LIWEST Black Wings Linz
REKORD-Fenster VSV - HK Acroni Jesenice

NEWSLETTER