Přemůžou Orli silné Medvědy?

Naši soupeři
ČT 24. 11. 2011
<em>Znojmo</em> - V polovině října porazili znojemští hokejisté na domácím ledě KHL Medveščak Zagreb 8:2 a připsali si nejvyšší vítězství za poslední roky. Chorvatský klub se tehdy topil v krizi a do Česka dorazil jen s jedním brankářem. Jenže časy se mění, Medvědům se uzdravila slovinská hvězda Robert Kristan, s ním přišel obrat ve výsledcích a tým ze Záhřebu ztrácí jen dva body na druhé místo tabulky. Naruší Orli vzepětí chorvatského velkoklubu? Páteční duel ve Znojmě začíná v 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

foto
⇒ Andrej Vasiljevič ve Znojmě naposledy inkasoval 8 branek, nyní je ale až třetím brankářem

Katastrofální začátek, spekulace o trenérské výměně, brankářská krize, kontumace, vyprodaná aréna, obdivuhodné vzepětí. Dění kolem chorvatském Medveščaku rozhodně není nudné. Nový trenér Marty Raymond po nepřesvědčivém začátku našel zřejmě optimální složení svého mužstva a ihned poté, co se do sestavy poprvé v sezóně vrátila brankářská jednička slovinské reprezentace Robert Kristan, přišel raketový vzestup tabulkou.

Kristanovi zástupci Ouzas a Vasiljevič se sice snažili, jenže Medveščak stále dostával hodně gólů. Nyní hráči ví, že jim v zádech stojí pevná opora a statisticky nejlepší gólman EBEL (úspěšnost 94,4%), a jejich sebevědomí se proměňuje ve vynikající výsledky. Medvědi vyhráli osm z posledních devíti zápasů!

Ofenzivě týmu vládne především Kanaďan Ryan Kinasewich (13 + 12), zdatně podporovaný krajany Frankem Banhamem (9 + 10) a Gregem Dayem (3 + 15). Nedílnou součástí zápasů Medveščaku jsou také bitky a důrazná hra, záhřebské mužstvo je vůbec nejtrestanějším v celé soutěži, zejména co se vyšších trestů týká.

Vzájemné zápasy

Orlům se zatím proti Medveščaku daří. Do Chorvatska zajížděli ke svému premiérovému duelu v EBEL, v horkém prostředí stáhli tříbrankový deficit a získali bod za prohru po prodloužení. Na domácím ledě pak jasně dominovali, soupeře dokonale rozložili a třetímu brankáři Vasiljevičovi nasázeli osm gólů.

Z kabiny Orlů

foto
⇒  Adam Havlík vede s 15 body klubovou tabulku produktivity

Po dvou vítězstvích nad Fehérvárem Znojmo narazilo v Lublani. Soupeř, který v letošní sezóně staví zejména na vynikající defenzivě a brankáři, je doma velmi silný, což znovu prokázal a českého zástupce porazil 5:2. Orli přitom vyslali na branku soupeře přes 50 střel!

Právě efektivita v zakončení trápí trenérskou dvojici Stloukal – Kučírek momentálně asi nejvíce. Těšit je ale může alespoň spolupráce druhého útoku, zejména Petera Puchera a Adama Havlíka, kteří nyní vládnou kanadskému bodování mužstva.

Ve stavu zraněných zůstává Jan Šeda, poslední dva duely vynechal kvůli problémům s rukou také David Videlka, ten by však již měl být proti Záhřebu k dispozici. Třikrát za sebou nastoupil v brance Ondřej Kacetl, který tak momentálně dostává přednost před Filipem Landsmanem. „Očekávám, že Chorvaté přijedou s defenzivní taktikou, musíme si dávat pozor především na jejich rychlé protiútoky,“ varuje znojemský trenér Martin Stloukal.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Robert Falkner, Ladislav Smetana (oba AUT)
Čároví: Gregor Korosec, Damir Rakovic (oba Slov)

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Kacetl - Škadra, Stehlík, Štach, Pláněk, Vosátko, Hájek, Bořuta Hranáč - Haman, Lattner, Kanko - Havlík, Pucher, Podešva - Trojan, Komínek, Jarůšek - Beroun, Bartoš, Staněk.

KHL Medveščak Zagreb: Kristan - Letang, Waugh, Sertic, Martinovic, Pokulok, MacAulay, Sijan - Kinasewich, Prpic, Banham - Zanoski, Naglich, Kostovic - Kanaet, Brine, Koren - Rajsar, Blagus, Lazic.

Další zápasy 25. kola

EC REKORD-Fenster VSV - Moser Medical Graz99ers
EC Red Bull Salzburg - SAPA Fehérvár AV19
EHC LIWEST Black Wings Linz – HDD TILIA Olimpija Ljubljana
HK Acroni Jesenice - UPC Vienna Capitals

NEWSLETTER