David Videlka: Vletěli do nás hned od začátku

Rozhovory
SO 26. 11. 2011
<em>Znojmo</em> - Chorvatský Záhřeb ve Znojmě jasně ukázal, kdo je momentálně týmem s nejlepší formou v lize. Deváté vítězství Medvědů v posledních deseti utkáních se sice rodilo pomalu, hosté ale na ledě dominovali od samotného úvodu a svým fyzickým stylem dělali Orlům problémy. „Skoro každé mužstvo EBEL má urostlé hráče, s tím se zkrátka musíme vyrovnat," říká mladý útočník David Videlka. Právě on ve svém třetím ligovém duelu nevyužil jednu z největších šancí Znojma ke snížení.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Na utkání se Záhřebem nebudou znojemští hráči vzpomínat v dobrém. Medvědi předčili Orly téměř ve všech dovednostech, ti tak nakonec museli sklonit hlavu před silným soupeřem. „Bylo to špatné, hned od začátku do nás vletěli, chvíli nám trvalo, než jsme se z toho oklepali. Myslím, že bruslařsky jsme na ně pak měli, ale bohužel jsme nedokázali proměnit žádnou gólovou příležitost, jim tam padlo téměř vše,“ litoval domácí prohry David Videlka.

foto
⇒  David Videlka má za sebou první tři zápasy v EBEL

Především důraz a vyhrané osobní souboje zdobily hru chorvatského týmu. Není divu, v mužstvu nalezneme hned několik zámořských hráčů s fyzickými parametry, za které by se nemusel stydět kdejaký zápasník. „Toho už si asi ani nevšímáme. Téměř každé mužstvo v EBEL má ve svém středu urostlé Kanaďany či Američany, takto to prostě v lize je a my se s tím musíme nějak porvat,“ uvědomuje si David Videlka.

Jednu z největších příležitostí Znojma spálil právě Videlka, když se ve třetí třetině řítil sám na gólmana Záhřebu, kterého sice překonal, neposedný kotouč si to však namířil přímo do břevna. „Tonda Bořuta mi poslal puk, dostal jsem se do brejku, chtěl jsem to zvednout brankáři nad lapačku, bohužel pro nás to úplně nevyšlo,“ popsal smolnou situaci znojemský útočník.

Pro Davida Videlku bylo utkání se Záhřebem teprve třetím v dresu A-mužstva. Ve svém druhém duelu na ledě Fehérváru nešťastně upadl a s poraněnou rukou se odebral na marodku. „Při zápase v Maďarsku jsem špatně dopadl na zápěstí a podvrtl jsem si ho. Týden jsem s tím marodil, teď jsem se vrátil zpátky na led. Sice mě to pořád bolí, ale snažím se hrát,“ prozradil Videlka.

Ihned po návratu do znojemské sestavy se mladému forvardovi otevřela příležitost upozornit na sebe v útočné trojici s Radkem Hamanem a Janem Lattnerem. „Radek Haman je zkušený matador, Honza je zase rychlý, dává výborné přihrávky, já jsem jen rád za takovou šanci,“ kvituje s povděkem své začlenění do první formace David Videlka.

NEWSLETTER