Tým udělal obrovský kus práce, těší Stloukala

Rozhovory
ST 1. 2. 2012
<em>Vídeň</em> - Znojemští hokejisté válí. V nadstavbové části kosí jednoho soupeře za druhým, ze čtyř zápasů tři vyhráli, a to ještě při jediné porážce v Grazu osm minut před koncem vedli o dvě branky. Jako poslední se před Orly musela sklonit ambiciózní Vienna Capitals, kterou Znojmo v infarktovém duelu na jejím ledě poprvé porazilo. „Ve třetí třetině jsem byl na střídačce vyšponovaný, ještě že máme ve středu volno,“ usmíval se po zápase spokojený trenér Martin Stloukal.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Poprvé v sezóně jste Vídeň dokázali porazit, navíc vstřelili šest gólů. Jak zápas hodnotíte?
Zápas jsme začali dobře, dali jsme gól, ale zdálo se mi, že kluci po té brance přestali hrát. Přišly dva hloupé a jasné fauly hokejkou, o kterých se nedá diskutovat, a dostali jsme z nich dvě branky. Musel jsem na kluky trochu víc řvát, hecovat je. Pak jsme se znovu nakopli a ve druhé třetině je úplně smetli.

Čím to, že se nalomený soupeř dokázal dostat zpátky do zápasu?
V závěru druhé třetiny se to začalo trochu rvát, jako minulé kolo v Grazu, a s tím my ještě nemáme zkušenosti. Začneme se soustředit na rvačky, zapomeneme hrát hokej a vypadneme z rytmu. Rytmus je přitom to nejdůležitější, co v zápase potřebujeme mít. Když hrajeme pět na pět, dostaneme se do hry. Protože máme fyzickou kondici, hrajeme pak dobře. Jak se ale tempo rozbije, ať už rozhodčími, častým vylučováním nebo rvačkami, začneme se soustředit na jiné věci, než na hokej, a je to špatné.

foto
⇒  Stloukalovi svěřenci zatím získali v nadstavbové skupině nejvíc bodů ze všech

Nakonec tak bylo ze zápasu pořádné drama...
Na konci druhé třetiny jsem se modlil, ať nedostaneme gól, a doufal, že přestávka tlak Vídně rozlomí. Bohužel to se nestalo a musíme si přiznat, že ve třetí třetině při nás stálo štěstí. Neproměnili jsme sice dvě obrovské šance a gól dali až do prázdné brány, ale měli jsme obrovské štěstí.

Podobně jako v neděli v Grazu soupeře nakoply drobné provokace, náznaky bitek. Dá se očekávat, že to bude za nepříznivého stavu zkoušet víc týmů. Jak se proti tomu bránit?
Musím říct, že tyhle zápasy bychom asi nevyhráli bez Mika Dantona. Pokud do našich kluků někdo jde, vyřídí to on. V tomhle zápase zase něco zkoušel Fortier, ale Mike si ho vzal stranou a celé utkání už pak o Fortierovi nebylo skoro slyšet. I díky tomu se tým posunul výš, kluci od něj spoustu věcí odkoukají, navíc je Mike výborný do kabiny. Myslím, že s týmem jsme udělali obrovský kus práce, oproti startu ligy je to úplně jiný manšaft. Kluky ta sezóna hodně změnila.

Liga nyní pokračuje ve velmi rychlém tempu, o víkendu vás přitom čekají doma asi klíčové zápasy. Jak je na tom mužstvo fyzicky?
Myslím, že z léta a vánoční přestávky máme hodně natrénováno. Nevnímám, že bychom někde vadli, nebo nás v nějakém zápase někdo přebruslil. Dělali jsme to přesně kvůli těmhle obdobím a chci věřit, že fyzická kondice u nás problém nebude.

NEWSLETTER