Mladý bek Aleš Sova na svůj největší hokejový úspěch zatím čeká

Rozhovory
ST 8. 2. 2012
<em>Znojmo</em> - Již pět utkání odehrál za znojemské Orly dvacetiletý obránce Aleš Sova. Na svůj první kanadský bod však stále čeká. V jeho statistikách tak zatím nalezneme jen dvě trestné minuty. Na rakouskou Erste Bank Eishockey ligu si postupně zvyká, ale dobré pocity převládají: „Hraje se tu důrazněji a agresivněji než v českých soutěžích.“ Sova hokejově vyrostl v brněnské Kometě, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Nakouknul také do A-týmu a na svůj největší úspěch čeká: „Doufám, že teprve přijde.“
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Aleš Sova našel ve znojemském klubu již své páté angažmá, letos třetí: „Začínal jsem v Brně, a pak jsem v dorostu na dva roky přešel do Ústí nad Labem. Potom jsem se vrátil zpět do Komety do juniorské extraligy,“ popisuje své začátky. Následně nakoukl i do brněnského A-týmu a deset utkání odehrál v druholigovém Prostějově. V aktuální sezóně jej Kometa poslala do Havlíčkova Brodu na hostování.

foto
⇒  Aleš Sova odehrál své první utkání za Orly na konci ledna

„Potom jsem se vrátil zpět do Komety, protože měli zraněné hráče, a tak potřebovali někoho na výpomoc. Teď se jim obránci uzdravili a domluvilo se, že bych hrál ve Znojmě,“ pokračuje. Svůj první start v rakouské EBE lize si připsal v pátek 27. ledna, kdy Orli hostili Jesenici. „Mám z toho dobrý pocit. Celý zápas se Slovinci jsme měli pod kontrolou a zaslouženě jsme vyhráli,“ vrací se ke druhému utkání nadstavbové části.

O tom, že Znojmo překročilo české hranice a od letošní sezóny hraje rakouskou ligu, slyšel již dříve. „Sledoval jsem výsledky a už jsem to rozebíral i s kluky z kabiny,“ prozrazuje. „Hraje se tu trochu jiný styl hokeje. Je to důraznější a agresivnější než české ligy,“ hodnotí dvacetiletý bek.

Jak se bude vyvíjet jeho hokejová kariéra, ještě netuší. Stejně tak neví, kde stráví příští sezónu: „To se rozhodne v dalších dnech. Teď se hlavně musíme soustředit na to, abychom se dostali do play-off,“ uzavírá.

NEWSLETTER