Zápas roku přichází, do Znojma zavítá Villach

Naši soupeři
SO 11. 2. 2012
<em>Znojmo</em> - Souboj o všechno. Možná tak by se dal charakterizovat nejbližší duel znojemských hokejistů. Na jižní Moravu přijíždí Villach, kterého musí Orli bezpodmínečně porazit, aby si uchovali naději na postup do vyřazovacích bojů. V opačném případě to bude jejich poslední zápas v této sezóně. Proto neváhejte a přijďte podpořit svůj oblíbený tým v této těžké bitvě! Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 a znovu bude připraven také streamovaný přenos.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Představení soupeře

Na diváky čeká vyhecovaný zápas. Není se však čemu divit, situace v tabulce nadstavbové části mluví za vše. První tři mužstva mají shodně devět bodů a čtvrté pouze o jeden méně. Orli si i po dvou porážkách paradoxně drží první příčku, avšak mají jeden odehraný zápas navíc. Villach má stejný počet bodů, ale horší vzájemnou bilanci, a tak musí ve Znojmě bodovat, pokud se chce udržet ve hře o play-off. Naopak Orli musí vyhrát, nejlépe po šedesáti minutách. Pohledy budou upřeny i na výsledek druhého souběžně hraného duelu Graz - Vídeň. Možných scénářů je mnoho, pokud ale znojemský tým zdolá soupeře po základní hrací době a utkání v Grazu nepůjde do prodloužení, zahrají si Orli s největší pravděpodobností play-off.

foto
⇒  Ve Znojmě se dá očekávat velmi vypjatý zápas

Nejproduktivnějším hráčem soupeře je útočník Roland Kaspitz, jenž v 46 zápasech nasbíral 43 bodů za pět branek a 38 asistencí, což jej řadí zároveň i do pozice nejlepšího nahrávače. O pozici nejlepšího střelce týmu se dělí čtrnáctigóloví Markus Peintner a Michael Craig. Mezi obránci se nejvíce daří Kevinu Mitchellovi, který zatím nastřádal 40 bodů (9+31), v bodování +/- znovu Michaelu Craigovi (+14) a nálepka "zlého muže" patří Shaynu Toporowskimu (84 TM).

Jednička v brance, gólman Bernhard Starkbaum, si zatím drží velice slušnou úspěšnost 93,5 % a průměr 2,27. Zajímavostí zůstává, že kromě 27 minut odchytal proti Orlům všechny zápasy v této sezóně. V jediném střetnutí, ve kterém nechytal hned od začátku, vyhráli Orli 5:1. Starkbaum střídal po čtyřech inkasovaných gólech svého kolegu Marco Wiesera.

Vzájemné zápasy

Pro Orly to bylo jediné vítězství nad Villachem. V ostatních zápasech základní části nad svým protivníkem zvítězit nedokázali, když prohráli doma 2:3 po samostatných nájezdech a z Rakouska si pokaždé přivezli debakl, nejprve 0:5 a v posledním kole dokonce 0:7. Teprve až v nadstavbové části dokázali svěřenci trenéra Stloukala opět zvítězit, v důležitém utkání svého soka udolali poměrem 3:2.

Z kabiny Orlů

foto
⇒  Marek Čiliak se poprvé představí na ledě od úvodní minuty

Znojemský mančaft začal nadstavbovou část velice slibně. Po čtyřech výhrách a jedné prohře v prodloužení měl play-off opravdu na dosah ruky, ale nešťastné a smolné porážky z posledních dvou utkání zařídily, že se domácí budou muset o postup ještě pořádně porvat. Orly může hodně mrzet především poslední těsná prohra v Jesenici. Pozitivem zůstává, že se ani za zoufalého stavu nevzdali a hnáni početným zástupem svých příznivců bojovali o cenné body až do posledních vteřin. „Všechno nyní závisí na jediném zápase, který zkrátka musíme vyhrát," ví trenér Martin Stloukal. „Musíme hrát jednoduchý hokej s dobrým bruslením, zatlačit soupeře. Tlak je obrovský, ale věřím, že ho hráči zvládnou."

V minulém kole měl Stloukal k dispozici kompletní kádr, když se po jednozápasovém trestu vrátili do sestavy Škadra s Dantonem. Po zápase v Jesenici je ovšem situace vážnější. Po jednom ze soubojů se zranila brankářská jednička Ondřej Kacetl a je jisté, že do zítřejšího střetnutí nezasáhne. Místo něj se do branky poprvé od úvodní minuty postaví Marek Čiliak.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Gergely Kincses (HUN), Viktor Trilar (SLO)
Čároví: Matjaz Hribar (SLO), Marton Nemeth (HUN)

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Kacetl (36. Čiliak) – Stehlík, Hranáč, Pláněk, Štach, Bořuta, Škadra, Hájek, Sova – Danton, Haman, Staněk – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Šeda, Kanko – Trojan, Bartoš, Lattner.

EC REKORD-FENSTER VSV: Starkbaum - Kuznik, Unterluggauer, Bacher, Mitchell, Wiedergut, Altmann, Köfeler - Razingar, Shearer, Craig - Pewal, Damon, B. Petrik - Peintner, Kaspitz, Toporowski - N. Petrik, Toff, Weller.

Další zápasy 9. kola nadstavby

SAPA Fehervar AV19 - EHC LIWEST Black Wings Linz
EC-KAC - HDD TILIA Olimpija Ljubljana
KHL Medveščak Zagreb - EC Red Bull Salzburg
Moser Medical Graz99ers - UPC Vienna Capitals

NEWSLETTER