Nečekalo se to od nás, ale povedlo se, těší Adama Havlíka

Rozhovory
SO 18. 2. 2012
<em>Znojmo</em> - Adam Havlík. Znojemský odchovanec, jemuž se základní část premiérové sezóny Erste Bank Eishockey ligy nesmírně vydařila. Nevynechal ani jeden zápas a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. S pětatřiceti body zaostal pouhý bod za matadorem Peterem Pucherem. Nyní se však statistiky začínají počítat od začátku. Již zítra se rozběhnou vyřazovací boje play-off. Cesta jižní Evropou začíná v Záhřebu.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Kde jsi sledoval úterní zápasy nadstavby, kde se vlastně rozhodovalo, jestli postoupíte do play-off?
Byli jsme si s kluky sednout k televizi a sledovali jsme na ServusTV zápas Villachu s Grazem. Byly tam i vstupy z Vídně. Po hektickém začátku ve Vídni jsme začali tušit, že to vypadá na přestřelku, a že nám Capitals asi gólově utečou, ale naštěstí ten zápas otočil Villach a to nás poslalo do play-off.

Věděli jste hned, že budete hrát proti Záhřebu? Tři týmy měly shodně bodů...
My jsme prvně mysleli, že nám to vyjde na Fehérvár, ale pak jsme si spočítali vzájemné zápasy a nakonec to byl Záhřeb.

foto
⇒  Adam Havlík (15 + 20)

Co od Záhřebu očekávat?
Myslím, že v play-off se asi ničím nepřekvapíme. Oni hrají hodně silově a jsou dobří v přesilovkách. Ty budou rozhodovat. My musíme bojovat a bruslit. Musíme s nimi hrát na fyzičku a utahat je.

Play-off se hraje jiným systémem než v Česku. Venku, doma, venku, doma...
Tak bude to asi náročnější. Myslím si, že tým, který se s cestováním lépe vypořádá a dokáže se zregenerovat včas na další zápas, bude mít určitě velkou výhodu. Osobně tomu systému moc nerozumím, ale je to takto nastolené. Pro nás by to mohla být výhoda, protože máme lepší fyzičku než Záhřeb.

Zvýšili vám trenéři zátěž?
Ne. Než jsme měli teď ty dva dny volna, tak jsme trénovali více, aby tělo dostalo impuls. Teď už to není o trénování, teď už to nedoženete. Ukáže se, jak kdo trénoval v letní přípravě a pak i na ledě. Už se nic natrénovat nedá, co se týče fyzičky.

Kdyby ti někdo před sezónou řekl, že budete sedmí a postoupíte do play-off...
Nevím, jestli bychom tomu věřili, ale určitě jsme nešli do sezóny s tím, že je to nová soutěž, tak to jen zkusíme, a když to nepůjde, tak se to svede na to, že jsme mladí a nezkušení. Cíl byl jasný a to play-off. Žádný tým nejde do sezóny s tím, že mu stačí, když neskončí poslední. Každý se chce dostat do play-off. I když se to od nás nečekalo, tak se nám to povedlo, což je jedině dobře.

NEWSLETTER