Sezóna pro nás úspěšná byla, ví Lubomír Štach

Rozhovory
ÚT 28. 2. 2012
<em>Znojmo</em> - Po sérii s jasným výsledkem, ve které Orli neukořistili ani jeden skalp Medveščaku, se Jihomoravané rozhodně nemusí za svůj výkon stydět. V téměř vyrovnaných utkáních dopláceli především na nedůraznost před bránou, prohra a konec sezóny však nenechává na hráčích chmury. „Manšaft může být se sezónou rozhodně spokojen, moc lidí opravdu nevěřilo, že bychom se dostali až do play-off."
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Co bys řekl k rozhodujícímu zápasu se Záhřebem?
Myslím, že to byl velice těžký zápas, který nám naneštěstí opět nevyšel, celý zápas jsme si vytvářeli množství šancí, které jsme ale neproměňovali, byl to takový klasický zápas celé série. My jsme naše šance neproměňovali, kdežto Medveščak jich proměnil většinu, zkrátka a jednoduše pro nás typické utkání play-off.

V utkání jste vstřelili více branek než ve všech předchozích dohromady, co za tím stálo?
Po útrapách jsme se konečně začali tlačit do brány, nevymýšleli nic extra a snažili se hrát jednoduše. Hodně jsme stříleli, po každé střele tam byl nějaký hráč, který dorážel. Velká škoda, že jsme takovýmto stylem nehráli většinu zápasů, možná bychom Záhřeb potrápili o malinko více.

foto
⇒  Lubomír Štach byl s Adamem Havlíkem nejproduktivnějším hráčem play-off.

V utkání byla i vystupňovaná agresivita oproti ostatním zápasům…
Z mého pohledu tomu tak nebylo, oni do nás řezali celou dobu celkem dost, bylo na nás, hráčích, jestli jsme si to nechali nebo nenechali líbit, každý se k tomu postavil jinak.

Je úspěch Znojma chvályhodný? Ještě v lednu nikdo Orlům nevěřil.
Myslím si, že manšaft může být rozhodně spokojen se sezónou, moc lidí opravdu nevěřilo, že bychom se dostali do play-off. Jen je velká škoda to, že jsme nenavázali na úspěšná utkání z nástavby, kdybychom tak hráli i ve vyřazovacích bojích, potrápili bychom chorvatský tým mnohem více, ale už se to vrátit nedá. Osobně to vidím tak, že sezóna pro nás byla úspěšná, že se můžeme jako tým pochválit, že sedmé nebo osmé místo je pro nás velice dobrý výsledek.

Co tvé osobní pocity z EBEL? Splnila tvá očekávání?
Erste Bank liga mě rozhodně nezklamala, spíš mě v mnoha směrech nadchla. Ať už je to kvůli zájmu fanoušků nebo zájmu médií. Úroveň zápasů je úplně někde jinde, než byla česká první liga. Já jsem moc rád, že jsem si mohl EBEL zahrát.

V sezóně chodilo mnohem více fanoušků než na první ligu, co říkáš na ně?
Tak určitě nás celou sezónu fanoušci drželi, jen je škoda, že jsme jim na oplátku alespoň jeden domácí zápas se Záhřebem nevyhráli. Rozhodně bych chtěl poděkovat za podporu, kterou nám poskytovali celou sezónu, jsem za to opravdu moc vděčný a ještě jednou děkuji.

Jak budou probíhat následující dny?
Abych se přiznal, vůbec nevím, co se bude dít. Nejspíš teď budeme mít nějaké delší volno, poté začneme znovu s tréninkem na suchu, následně na ledě. Pak přijdou přípravné zápasy, prostě klasický scénář, neslyšel jsem, že by tomu mělo být jinak, počítám s touto variantou.

Co další sezóna? Můžou s tebou fanoušci počítat?
Mám smlouvu ještě na další rok, takže pokud bude mít klub i nadále zájem tak tu určitě budu a budu tu rád.

NEWSLETTER