Medveščak chystá hokej v amfiteátru

Dění v hokejovém světě
SO 16. 6. 2012
<em>Znojmo, Záhřeb</em> - Patnáct tisíc diváků v záhřebské aréně, trvale vyprodaná domácí hala, zápasy na otevřeném kluzišti v lednu. Chorvatský účastník mezinárodní Erste Bank ligy Medveščak Zagreb už několikrát dokázal, že velké akce pro něj nejsou problém. Teď navíc chystá něco, co všechny předešlé akce strčí do kapsy. V polovině září odehraje dva duely ve starobylém římském amfiteátru v Pule!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Pula je vyhlášená především jako turistická destinace a v polovině září bude stále plná turistů, kteří v Chorvatsku hledají odpočinek na pláži u moře. Vedení Medveščaku se ale rozhodlo v hlavním městě istrijského poloostrova přichystat scénu doslova vytrženou z jiného ročního období. V pátek 14. září přivítají Medvědi v tamním zachovalém římském amfiteátru Olimpiji Lublaň, o dva dny později pak Vienna Capitals.

Amfiteátr Pula

Unikátnímu projektu by nemělo zabránit ani horké počasí, chorvatský klub tvrdí, že ledovou plochu na místě zvládne kvalitně připravit. Zatím není jasné, kolik diváků by podívanou v jedinečném prostředí mohlo sledovat, rozhodně však půjde o tisíce. Římský amfiteátr používaný třeba pro gladiátorské zápasy v dobách své největší slávy pojmul až 23 tisíc diváků. Nyní slouží především jako dějiště kulturních akcí. Na břehu Jaderského moře koncertovali Luciano Pavarotti, Elton John, Alanis Morisette nebo Sting, každé léto se zda koná vyhlášený filmový festival.

Foto: Wikimedia

NEWSLETTER