Pauza nám prospěla, věří Ondřej Kacetl

Rozhovory
SO 17. 11. 2012
<em>Znojmo</em> - Za poslední dva zápasy čelil více než sedmdesáti střelám, za svá záda však pustil pouze tři. Je jedním z hlavních pilířů orlích úspěchů i důležitým členem znojemské sestavy. Řeč je o Ondřeji Kacetlovi, mladém gólmanovi a odchovanci znojemského hokeje, který především v předposledním duelu s Klagenfurtem ukázal, že se na něj jeho spoluhráči mohou spolehnout.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Konečně jsme dali víc než dva góly. Byli jsme určitě lepší, nebyl to úplně nejtěžší soupeř, takže to byla taková povinnost, ty dva body. Ke konci jsme akorát měli strach, protože Dornbirn minulý zápas doma také prohrával 1:5 a pak neskutečně zapl, takže jsme dnes museli makat až do konce.

Dle zápisu jste si připsal i asistenci.
Puk se ode mě odrazil do rohu, ale myslím si, že jsem asistenci neměl. Puk měl ještě Jakub Stehlík, pak Honza Lattner a ten to dával Honzovi Šedovi, který to pak dal do prázdný.

Ve druhém zápase po reprezentační pauze jste vybojovali druhé vítězství, jak to vnímáte?
Paráda, je vidět, že nám ta pauza prospěla. Pořádně jsme potrénovali, udělali jsme důležité dva body v Klagenfurtu. Dnes to byla povinnost, ale bylo to taky těžký.

Který z těch dvou zápasů byl pro vás těžší?
Pro mě byly oba těžké, ale víc určitě v Klagenfurtu. Tam to bylo o gól, celou dobu to bylo 2:0, pak dali na 2:1, pak tam měli šance ještě v přesilovce, takže tam to bylo těžší. Dneska to bylo těžké taky, ale bylo to lehčí, než v tom Klagenfurtu, protože kluci mi hodně pomáhali a nebylo tolik střel.

Dal se chytit ten gól, který jste v Klagenfurtu inkasoval?
To byl můj gól. Ten hráč to sice udělal dobře, ale byl to můj gól. Chytit se to dalo.

Nyní vás čeká hodně nabitý program.
Je to tak, teď před těma vánocema i přes ty svátky je to nabitý, hrajeme tam třikrát do týdne, většinou úterý, středa a pátek, neděle, ale tak to bylo i minulej rok, musíme si na to zvyknout. Potrénovali jsme, tak to bude dobrý.

Jak jste trávil reprezentační pauzu?
Byly to hlavně tréninky, měly jsme je čtyřikrát denně, takže to bylo náročný a byli jsme rádi, že jsme si mohli odpočinout v sobotu a neděli, protože to bylo opravdu náročný, ten tejden.

Sledoval jste reprezentaci na Karjale?
Koukal jsem se. Byla to paráda, gólmani podrželi, dostali za tři zápasy jen dva góly, což je úplně krásný.

Na jak dlouho máte ještě ve Znojmě smlouvu?
Do konce sezóny a pak ještě rok.

NEWSLETTER