V týmu je dobrý duch, těší po dvougólovém závěru Martina Stloukala

Rozhovory
PO 26. 11. 2012
<em>Znojmo</em> - Tři minuty před koncem svítil na kostce nad ledem stav 1:3, naděje na body se pomalu rozplývala. Poté Orli v duelu s Klagenfurtem dvěma brankami vyrovnali a smazali hrozivé manko z úvodu duelu. Trenér Znojma Martin Stloukal přičítá nezvládnutý úvod velké motivaci. „Kluci byli hodně nabuzení, na zápas s Klagenfurtem se vždycky těší, protože se hraje hokej,“ říká.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak utkání s Klagenfurtem hodnotíte? Skvělá třetí třetina téměř dala zapomenout na špatný úvod.
Byl to pro nás nešťastný zápas, v němž jsme udělali individuálních chyby, které normálně neděláme. Jsem ale na manšaft strašně hrdý. I když jsme prohráli, každý, kdo přišel na stadion, musel vidět, že tvrdě pracujeme. V týmu je dobrý duch, jsme bojovníci. To musím vyzdvihnout a je to věc, která zasluhuje pochvalu.

Na individuální chyby jste si stěžoval už po minulém zápase proti Lublani...
Máme mladý manšaft a pár zkušených hráčů, ale chybí nám takové zředění střední generací, hráči mezi 26 a 32 lety. Nemáme tady jednu celou pětku takových hráčů, která je schopná zvládnout mezifázi a hrát takový hokej, kdy se góly nedávají ani nedostávají.

Jak takový problém překonat?
My momentálně hrajeme buď ofenzivně na doraz, nebo se to proti defenzivnímu soupeři typu Lublaně snažíme ukočírovat a hrát trpělivě. Moc nám nejde něco mezi tím. Chce to čas a určitou vyzrálost, kdy hráč ví, kdy ze sebe vydat energii a kdy ne. Toto se nedá trénovat. Nemůžete na ledě dělat cvičení „dívejme se na sebe ve středním pásmu“, je to otázka zkušenosti jednotlivých hráčů.

NEWSLETTER