Na Innsbrucku jsme si vylámali zuby, litoval David Bartoš

Rozhovory
ST 23. 1. 2013
<em>Znojmo</em> - Častá zranění v A-týmu jej katapultovala na centra druhé formace, kde hrál i proti Innsbrucku s Rožníkem a Beránkem na křídlech. Jedenadvacetiletý útočník David Bartoš proti Innsbrucku vstřelil první vyrovnávací gól, když se zorientoval před gólmanem a dorazil puk do brány. I přes jeho trefu však Znojmo prohrálo. „V takovém utkání musí být člověk trpělivý," řekl po zápase nadějný forvard.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jak byste zhodnotil zápas?
Těžko se to hodnotí. Věděli jsme, že budou hrát úplně jinak, v podstatě nás ničím nepřekvapili. Ale vylámali jsme si na nich zuby. Pořád jsme museli dotahovat skóre, nebylo to příjemné. Kdybychom jako první skórovali, a šance jsme na to měli, zápas by vypadal úplně jinak. Samozřejmě lépe.

foto
⇒  David Bartoš (9+8)

Občas jste v zápase dělali až školácké chyby...
V takovém utkání musí být člověk trpělivý, zvlášť proti takovému soupeři. Čím déle soupeř vede a my s tím nedokážeme nic udělat, tím jsme nervóznější. Poté z toho plynou takové hloupé chyby, které normálně neděláme.

Věděli jste předem, jaký systém bude Innsbruck hrát?
Bránili v pěti hráčích na modré čáře. Nejde dělat nic jiného než puk nahodit a dobruslit, protože takovým betonem se prostě projít nedá. Je to taky hodně fyzicky náročné, protože oni v podstatě jen stojí na místě a my je musíme obbruslit. Poté se dostávají do rychlých protiútoků, ze kterých dali dva góly. Škoda.

Už vyhlížíte páteční duel v Dornbirnu?
Samozřejmě. Ve středu bude volno, na místo zápasu jedeme už ve čtvrtek. Jedeme dál, v tabulce máme čtyři body a dnes to vyšlo tak, že jsme druzí. Myslím, že touhle prohrou se ještě nic neděje. Klíčové zápasy teprve přijdou. Prostě to musíme hodit za hlavu a jít dál.

Jak odhadujete další duel s Innsbruckem, tentokrát na jeho ledě?
Stejně to nedopadne, tam vyhrajeme o pět gólů.

NEWSLETTER