Lublaň nás v úvodu utkání překvapila, přiznává Marek Uram

Rozhovory
PO 28. 1. 2013
<em>Znojmo</em> - Dva zápasy, dva lahůdkové góly. Střelecká vizitka, kterou Marek Uram posílá budoucím soupeřům Znojma v dalších bojích nadstavbové části Erste Bank Eishockey ligy. Zdá se, že osmatřicetiletý útočník nabírá v důležité fázi sezóny dech a obnovená spolupráce s Petrem Pucherem nese kýžené ovoce. V předchozích dvou zápasech si slovenský tandem připsal celkově jedenáct bodů! „Vyhráli jsme poslední dva zápasy, to je teď nejdůležitější,“ nepřeceňuje individuální úspěchy Marek Uram.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Znojemští hráči přestříleli svého slovinského rivala 5:1. I přes relativně hladké vítězství našli samotní aktéři duelu některé nedostatky ve hře Orlů. „Prvních deset minut zápasu jsme nezvládli úplně nejlépe. Musím uznat, že nás soupeř překvapil. Kvalitně napadali, celkově předváděli dobrou hru, naopak tu naši nám poměrně dost kazili. Potom trochu polevili a my jsme se dostali do dvougólového trháku, který, jak se ukázalo, byl rozhodující,“ věděl Marek Uram.

Zkušený útočník jako první prolomil odpor Lublaně a po parádní kombinaci s Petrem Pucherem překonal brankáře Kuhna. „Měl jsem puk, vystřelil jsem, dal jsem gól. Bylo to krásné,“ přiblížil svou trefu výtečně naladěný střelec. Již o trochu vážněji dodal: „Myslím, že není podstatné, zda se vyhraje 8:1, 5:1 nebo 2:1. V tuto chvíli jsou pro nás nejpodstatnější dva body.“

I přes solidní výkon v utkání se ani znojemským hokejistům nevyhnulo několik zaváhání, díky nimž se soupeř dostával do slibných příležitostí. Jednu takovou Lublaň potrestala, a to dokonce při vlastním oslabení. „Nemá smysl zapírat, tam jsme udělali chybu, má v tom prsty více hráčů. Jasně jsme vyhráli buly, špatně jsme si to nahodili, dva jsme potom puk promáchli a soupeř se dostal do samostatného úniku. Byl z toho, dá se říct, trochu šťastný gól pro Lublaň. Ale o tom je přesilovka, i to se může stát,“ nehledal výmluvy slovenský hráč.

foto
⇒  Marek Uram (7 + 16)

Po dvou víkendových výhrách se Orli vrátili zpět na čelo tabulky B a mohou i nadále mocně živit šance na účast v play-off. „Škoda nepovedeného domácího zápasu s Innsbruckem, který byl z naší strany asi ten nejhorší, jaký jsem tady v této sezóně odehrál. Kdybychom vyhráli tento zápas, byli bychom teď maximálně spokojení. Nechci říct, že nám momentálně dva body chybí, ale mohli jsme mít o dva body více a být ve větší pohodě,“ přemítá Uram.

Také znojemská “79“ mluví o zpackaném 1. kole nadstavby s rakouským Innsbruckem jako o „kopanci“, který paradoxně mohl mužstvo nastartovat. „Hokej hraji třicet dva let a takových zápasů jsem už zažil hodně. I to ke sportu patří. Sebrali jsme se, skóre z posledních dvou zápasů 12:2 snad mluví za vše.“

Znojemský tým stále neopouští nachlazení, které momentálně trápí celou republiku. „Počasí je takové, jaké je. Velmi často jsme na výjezdech, cesty jsou dlouhé. V autobusu je malý prostor, teplo, potom vyběhneme ven do zimy, to se samozřejmě podepisuje na stavu organismu. Nějaký bacil máme, to je pravda,“ připouští útočník. Jedním dechem však s trochou nadsázky říká: „Jednotliví hráči přicházejí a zase odcházejí, málo jsme hráli v kompletním složení. I když možná, že to je pro mě dobře, jinak bych si třeba ani nezahrál.“

Na téměř měsíc a půl musel Uram vyskočit ze zápasového kolotoče rozjeté sezóny kvůli obnoveným problémům s kolenem. Sám nyní doufá, že potíže jsou již zažehnány. „Před deseti lety se mě jeden novinář zeptal, jak to dělám, že se mi vyhýbají zranění...od té doby se na mě zdravotní problémy lepí. Raději se o tom nebudeme vůbec bavit,“ uzavřel rozhovor Marek Uram.

NEWSLETTER