Martin Pláněk: Play-off se nechceme vzdát za žádnou cenu

Rozhovory
ST 30. 1. 2013
<em>Znojmo</em> - Tři zápasy a jen dva inkasované góly. Znojemská obrana se stává téměř neprostupnou, když už přijde zaváhání, dokáže jej napravit gólman. Dobrá defenzivní činnost Orlů vyvrcholila v úterním duelu na ledě maďarského Fehérváru, kde Jihomoravané zvítězili 3:0, čímž udělali další obrovský krok do play-off. "Naše vítězství bylo zasloužené," říká jeden ze stabilních členů obrany Martin Pláněk.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil průběh utkání ve Fehérváru?
Pro nás bylo důležité, že jsme dobře zápas odstartovali. Už v úvodu jsme nastřelili tyčku, potom jsme dali rychle za sebou dva góly, a to už se hraje lépe.

Ve třetí třetině jste museli přestát tlak Fehérváru, jak náročné to bylo?
Hrálo se docela těžko, i když myslím, že jsme měli dostatečný náskok. Na konci jsme byli navíc vyloučení, soupeř nechal na střídačce gólmana. Přesto jsme to ubojovali. Navíc s čistým kontem. Podle mě bylo naše vítězství zasloužené.

Před samotným zápasem se mluvilo o výborných přesilovkách Maďarů…
Trenéři nám říkali, že se nemáme nechat zbytečně vylučovat, protože přesilovky mají opravdu výborné. Splnili jsme to, trochu nám to v utkání i pomohlo.

Máte za sebou další zdlouhavé cestování, jak proběhlo?
Žádné problémy nebyly. Cesta tam i zpět proběhla bez potíží. Ve středu ráno jsme měli jen posunutý dopolední trénink na pozdější dobu, abychom si trochu odpočinuli.

Vaše řady trochu prořídly, stále vás trápí nachlazení?
Chřipka nám opět sebrala pár hráčů. V úterý chyběl Adam Havlík, navíc nehraje i můj parťák z obrany Kyle Wharton, ten by snad mohl ve čtvrtek zase na led. Na tréninku s námi teď nebyl ani trenér Stloukal, který je také nachlazený.

Minulý týden jste měl i vy zdravotní potíže, nevědělo se, jestli budete hrát. Je vše v pořádku?
Necítil jsem se moc dobře, měl jsem vyšší teplotu, ale chtěl jsem nastoupit. Bylo to před zápasem s Dornbirnem, kam jsme jeli o den dříve. Nakonec jsem mohl hrát. Teď už jsem v pořádku.

V posledních třech zápasech jste inkasovali jen dvakrát, to je výborná vizitka obrany…
Asi se začali více vracet útočníci (úsměv). Bráníme teď více jako tým. Útočníci pomáhají dozadu, hlavně centr, který to zajišťuje. A taky oba gólmani teď chytají výborně.

Navíc Filip Landsman si ve Fehérváru vychytal první nulu, bude se muset týmu odměnit?
V každém případě. Určitě jej to nemine. O těchto „odměnách“ rozhoduje kapitán Jirka Beroun, takže počítám, že to Filipovi pořádně osladí.

Máte dobře rozehranou nadstavbu, dá se teď mluvit o spokojenosti s vývojem?
My jsme chtěli hlavně postoupit přímo do play-off. Pro nás je dobře odehrát nadstavbu vlastně povinnost. Play-off si nechceme nechat za žádnu cenu ujít.

Koho považujete za největšího soupeře v boji o play-off?
Pro nás největší soupeři budou Lublaň a Fehévár. Myslím, že ve čtvrtek Salzburg porazíme, a pak už to bude v pohodě.

NEWSLETTER