Adam Havlík: Příští sezónu mám co odčiňovat

Rozhovory
ÚT 12. 3. 2013
<em>Znojmo</em> - Znojemský odchovanec Adam Havlík byl v historicky první sezóně v Erste Bank Eishockey lize nejproduktivnějším hráčem Orlů, letos se mu však tolik nedařilo. Během padesáti utkání nastřílel dvaadvacetiletý útočník devět branek a na sedmnáct asistoval. "Smlouvu mám ve Znojmě podepsanou. Doufám jen, že mé výkony budou lepší než letos," říká Havlík v rozhovoru.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Ve čtvrtfinále proti Vídni jste byli po celou dobu vyrovnaným soupeřem, ale ty dva poslední výsledky tomu moc neodpovídají…
Když jsme vyhráli ve Vídni po prodloužení, tak jsme se dostali do takové euforie, že jsme si mysleli, že to doma urveme a vyrovnáme na 2:2, ale hned na začátku jsme dostali takový laciný gól, který ani nevím, jak tam padl. I když jsme pak byli po celou první třetinu lepší, tak jsme nedokázali dát gól. Vídeň nám pak nasázela další branky. To si myslím, že byl zlomový okamžik celé té série. Potom jsme se z toho už nedokázali vzpamatovat. Proti Vídni se hraje těžko, i když vyhráváte, natož když prohráváte.

Jak byste zhodnotil letošní sezónu?
Řekl bych, že to není ani úspěch ani neúspěch. Cíl byl postoupit do šestky. V základní části jsme se pohybovali kolem čtvrtého, pátého místa, ale pak se nám na konci pár zápasů nepovedlo, takže jsme, řekl bych, zbytečně vypadli z první šestky a museli jsme hrát ve spodní části tabulky. To bych označil za neúspěch.

foto
⇒  Útočník Adam Havlík (9 + 17)

Pak si vás na play-off vybrala Vídeň…
Vídeň je jednoznačně nejlepší tým ligy. Podle mě letos tu soutěž vyhrají. My jsme proti ní neměli co ztratit, ale myslím si, že celá série byla, co se týče herního projevu, vyrovnaná, i když tomu ty poslední dva výsledky neodpovídají. Mrzí mě a dlouho mrzet bude, že jsme v posledním domácím zápase sezóny vybouchli 0:7.

Měli jste už předem zprávy, že si vás vybere zrovna Vídeň?
Každou chvílí jsem slyšel něco jiného. Prvně se nám do kabiny dostalo, že to bude určitě Vídeň, ale potom zase že nás nechce, takže jsem to přestal sledovat. Myslel jsem si ale, že si nás Vídeň vybere. Čtyřikrát nás porazila v základní části a je to jen hodina cesty.

Proti kterým soupeřům se vám osobně letos hrálo nejlíp?
Mně se letos nehrálo dobře snad celou sezónu, takže těžko říct (smích). Samozřejmě se ale hraje nejlíp proti těm týmům, které se snaží hrát hokej a nebetonují to jen na své modré čáře. Nemusím Záhřeb a Graz, kteří hrají hodně fyzický hokej. To nevyhovuje asi nikomu, ale vesměs mi to je jedno.

Co Adam Havlík a další sezóna?
Doufám, že zůstanu ve Znojmě. Smlouvu mám podepsanou. Jen doufám, že mé výkony budou lepší než letos. Chtěl jsem navázat na minulou sezónu, ale bohužel se mi to nepovedlo, takže mám co odčiňovat.

EBEL by se měla zase rozšiřovat. Koho byste v ní rád uvítal?
Myslím si, že letos to bude někdo ze Slovenska. Zaslechl jsem ale i nějaké informace, že by měl přibýt německý tým. Těžko říct, kolik těch manšaftů nakonec bude.

NEWSLETTER