Pucher jede domů

Dění v hokejovém světě
ČT 7. 2. 2002
Olympiáda ještě nezačala a Peter Pucher už je na cestě domů. Trenér slovenského národního týmu jej spolu s dalšími pěti hokejisty poslal po dvou přípravných zápasech se Švýcarskem domů. Zarážející na celé věci je fakt, že podle některých informací byl o složení této šestice trenér Filc rozhodnutý už před odletem.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 První přípravný zápas Slovensko vyhrálo 4:1, ve druhém byli úspěšnější Švýcaři. Po těchto zápasech vedení poslalo domů brankáře Miroslav Lipovského, obránce Ladislava Čierneho, Radoslava Hecla a útočníky Róberta Tomíka, Petera Pucher a Ľubomíra Hurtaje. S týmem naopak zůstali jako náhradníci obránce Dušan Milo a útočník Richard Kapuš, kterého čeští fanoušci znají z jeho působení v Třinci.

V kádru, který bude napsán na soupisku, je v současné době deset hráčů, působících v evropských soutěžích a brankáři Staňa a Lašák. Tým doplní trojice hráčů z nižších zámořských soutěží Obšut, Smrek a Ronald Petrovický. Jeho bratr Róbert bude jediným slovenským hokejistou, který se zúčastní zahajovacího ceremoniálu, bude vlajkonošem slovenské výpravy.

Po vyřazení Petera Puchera z kádru zavládlo na Slovensku zklamání. Mnozí fanoušci vyčítají trenéru Filcovi, že hráče, který mě v poslední době výbornou formu, "odepsal" po jediném zápase se Švýcarskem, ve kterém Pucher nezazářil. Vedení slovenského týmu je navíc podezříváno z toho, že prosazuje na olympijský turnaj hráče ze slovenské ligy, především ze Zvolena, na jejich případných odchodech do zahraničí by poté mohli vlivné osoby slovenského hokeje vydělat.

Start Petera Puchera v pátečním zápase proti Vítkovicím není vyloučen, nicméně otázkou je, zda bude mít nejproduktivnější hráč Orlů po nepovedeném "výletu" do zámoří vůbec na hokej náladu.
NEWSLETTER