Přivezou Orli první body z Itálie?

Naši soupeři
ST 8. 1. 2014
Znojemští hokejisté se v rámci svého dvouzápasového tripu přesouvají z jihu Rakouska na sever Itálie. Ve středu od 19:45 změří své síly s Bolzanem. S ním mají zatím negativní bilanci.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Mark Santorelli
Nejproduktivnější hráč Bolzana Mark Santorelli (9 + 28) patři mezi nejlepší nahrávače EBEL. Jeho bratr Mike nastupuje v NHL za Vancouver Canucks.

O dvě kola dříve než Znojmo si Bolzano zajistilo účast v play-off. A to ve svém premiérovém ročníku v EBEL. Pro italského zástupce jde o fantastický úspěch a jeho ambice míří vysoko. "Chceme bojovat o co nejlepší umístění po základní části. Hrajeme nyní dobře, ale vždy najdete drobnosti, které mohou být lepší," říká kapitán týmu Alexander Egger. On i jeho spoluhráči se aktuálně pyšní šňůrou pěti výher v řadě a v poslední době především vynikající defenzivou v čele s českým brankářem Jaroslavem Hüblem.

Orli si v novém roce připsali na konto už čtyři veledůležitá vítězství v těsných zápasech, díky nimž se mohou v klidu připravovat na nadstavbovou část a boje v play-off. V úterním duelu ve Villachu si svou premiéru mezi muži odbyl juniorský obránce Michal Theimer, po dlouhém zranění nastoupil také Patrik Novák. Volno dostali zkušené opory Pavlikovský a Blatný, nehrál ani kapitán Beroun. Dá se očekávat, že ve stejné sestavě Orli nastoupí také v Itálii, kde v prvním vzájemném střetnutí prohráli 2:3.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
3 1 2 0 0 8:7

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC Bolzano
pozice v tabulce 6. 4.
body 52 57
aktuální forma Villach – Znojmo 1:3
Znojmo – Salzburg 3:2
Fehérvár – Znojmo 3:4p
Bolzano – Graz 2:1sn
Klagenfurt – Bolzano 2:3
Bolzano – Villach 2:1
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 47 bodů (15 + 32) Mark Santorelli, 40 bodů (10 + 30)
nejproduktivnější obránce Richard Pavlikovský, 23 bodů (6 + 17) Sebastien Piche, 35 bodů (9 + 26)
brankář Sasu Hovi (91,6%) Jaroslav Hübl (91,2%)
využití přesilovek 21,43 % 18,48 %
úspěšnost oslabení 83,24 % 82,39 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #83 Trpimir Piragić, #4 Viktor Trilar
Čároví rozhodčí: #72 Damir Rakovic, Matthias Ruetz

Sestavy z posledních zápasů

Landsman – Bořuta, Kolarz, Thomas, Štach, Pojkar, Müller, Theimer, Magovac – Novák, Šeda, Lattner – Havlík, Pucher, Podešva – Jiránek, Fiala, Procházka – Beránek, Bartoš, Finsterle.
Hübl – Egger, Nicoletti, Piche, Tomassoni, Miglioranzi, Oberdörfer, Frank – Santorelli, Sharp, Strömberg – Beaudoin, Whitfield, Pance – Zisser, Bernard, Insam – J. Esposito, Schofield, Gander – A. Esposito.
NEWSLETTER