Pauza je pryč, Znojmo zaútočí na první čtyřku proti Bolzanu

Naši soupeři
NE 23. 2. 2014
Dlouhá olympijská přestávka je u konce a na manšafty Erste Bank Eishockey ligy čekají v následujícím týdnu hned čtyři mistrovské zápasy. Kolotoč se rozeběhne netradičně již v pondělí, kdy Znojmo přivítá od 18:30 hodin na domácím stadionu italské Bolzano, kterému má z posledního zápasu co vracet.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Bývalý Orel Kim Strömberg táhne letos nováčka z Bolzana. Na svém kontě má 32 kanadských bodů a je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Italů.

Nováček z Bolzana je velkým překvapením letošního ročníku. Italové jsou momentálně na třetím místě a mají tak velkou naději na účast v hokejové Lize mistrů. Během reprezentační pauzy se k týmu připojil útočník David Laliberté, jenž má zkušenosti z NHL. K prvnímu zápasu za svůj nový klub nastoupí právě v pondělí.

Bolzano odehrálo v reprezentační přestávce hned tři zápasy. Přesto, že výsledkově tým příliš neobstál, trenéři jsou s herním projevem spokojeni. "Odehráli jsme tři kvalitní zápasy v rychlém sledu. To nás čeká v následujícím týdnu i v EBEL, takže jsme se dostali do rytmu již dříve," prozrazuje kouč Tom Pokel. "Ve Znojmě se bude hrát ve velkém tempu. Mají velmi dobrý bruslařský kádr."

Orli se ve čtvrtek střetli s Pardubicemi. "Nehráli jsme zrovna nejlépe. Zápas nám ukázal některé věci, na nichž musíme ještě hodně zapracovat," hodnotí asistent Milan Navrátil. "Máme nyní tři gólmany. Jedničkou zůstává Sasu Hovi," ujišťuje.

"Naším cílem je třetí místo. Víme o tom, že Bolzano má velmi silný tým, ale jsme dobře připraveni a chceme před našimi fanoušky uspět," dodal. K dispozici budou mít trenéři kompletní kádr.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
5 2 3 0 0 12:13

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC Bolzano
pozice v tabulce 5. 3.
body 6 9
aktuální forma Salzburg - Znojmo 4:2
Znojmo - Salzburg 3:0
Bolzano - Znojmo 4:0
Villach - Bolzano 6:3
Bolzano - Villach 6:2
Bolzano - Znojmo 4:
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 51 bodů (16 + 35) Mark Santorelli, 43 bodů (12 + 31)
nejproduktivnější obránce Richard Pavlikovský, 25 bodů (6 + 19)
Lubomír Štach, 25 bodů (4 + 21)
Sebastien Piche, 42 bodů (10 + 32)
brankář Sasu Hovi (92%) Jaroslav Hübl (91,4%)
využití přesilovek 20,54% (3.) 19,00% (5.)
úspěšnost oslabení 84,68% (2.) 80,51% (9.)

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #33 Gergely Kincses, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí: #84 Oskar Johnston, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Hovi (31. Čech) – Pavlikovský, Sova, Štach, Thomas, Bořuta, Kolarz, Magovac, Müller – Blatný, Fiala, Lattner – Pucher, Havlík, Podešva – Šeda, Beroun, Procházka – Bartoš, Novák, Jiránek – Špaček.
Hübl (Hell) – Egger, Nicoletti, Piche, Tomassoni, Charlebois, Oberdorfer, Miglioranzi – Strömberg, Sharp, Santorelli – Whitfield, Esposito – Schofield, Gander, Zisser – Frank, Wunderer, Bernard.
NEWSLETTER