Vyslali jsme jasnou zprávu našim soupeřům, hlásí Jan Lattner

Rozhovory
ÚT 4. 3. 2014
V zápase proti Vídni se blýskl gólem a dvěma asistencemi, byl tak po Krisi Beechi nejproduktivnějším hráčem večera. Znojemský tahoun Jan Lattner, nejúspěšnější střelec Orlů, se rozpovídal o zápase proti Capitals a o nadcházejících událostech spojených s play-off.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Kdybyste se měl vrátit k zápasu ve Vídni, jak byste jej zhodnotil?
Rozhodně jako úspěch. Kdybych měl vypíchnout jedno pozitivum za všechny, tak je to to, že jsme se za stavu tři jedna pro Vídeň nesložili a pokračovali dál. To bylo opravdu dobré. Navíc jsme jim nasázeli sedm gólů, to je na Vídeň opravdu hodně. A ještě ke všemu na jejím stadionu, kde se obvykle nevyhrává. Vše tedy hodnotím velice kladně, poslali jsme jasnou zprávu našim soupeřům pro play-off, že s námi musí počítat.

Řekl jste, že ve Vídni se nevyhrává. V čem se tedy utkání tak lišilo od těch ostatních?
Se spoluhráči v kabině jsme si zanalyzovali situaci a řekli jsme si, že už nemůžou. Ke konci už dost motali nohama, my si jen v poklidu hráli to naše. Myslím, že takhle to bude vypadat s týmy, které s námi budou chtít hrát otevřený hokej. Po dvou třetinách odpadnou a pak se chopíme šance my.

Co přesně jste si tedy v kabině řekli po první třetině?
Že máme ještě čtyřicet minut, že nemusíme panikařit a hlavně to vzdát. Ukázali jsme, že ani za stavu tři jedna se nevzdáme a že se nemá dopředu vzdávat nic.

Nepřišla za stavu čtyři čtyři nějaká satisfakce? Nebo proběhla stejná motivační řeč?
My jsme si řekli, že jdeme za vítězstvím, rozhodně jsme nic nechtěli vypustit. Druhá třetina byla z naší strany velice dobrá, proto jsme ještě chtěli přidat. Navíc jsme vypozorovali, že soupeř je unavený, vždyť hrozně tahali nohy. My jsme toho využili a zaslouženě zvítězili.

Dalo by se říct, že jste nehráli proti Vídni, na kterou jste byli zvyklí z průběhu sezony?
Neřekl bych, že to byla Vídeň, kterou známe z dřívějška. Vždy hráli celých šedesát minut, nic nevypustili. Jak jsem již řekl, ve třetí třetině najednou začali tahat nohy, začali vymýšlet, a to se jim vymstilo. My hráli jednoduše, tlačili jsme se do branky a dávali góly.

Do play-off připadl Znojmu Linz, je to pozitivní?
Nejdříve jsme si vytyčili dostat se do první šestky, abychom měli jistou účast v play-off. Pak jsme chtěli být v první čtyřce, abychom začínali doma. Řekli jsme si, že letos to chceme vyhrát, proto je úplně jedno, s kým budeme nakonec hrát. Pokud chceme zvítězit, musíme jít kolo od kolo a porazit absolutně každého.

Začínáte tedy doma, do jaké míry to může být výhoda?
Vzhledem k tomu, že jsme si to vytyčili jako jeden z cílů, může se to do výsledků promítnout. Je trochu škoda, že jsme neuspěli ve Villachu, kde jsme inkasovali vteřinu před koncem. Mohli bychom možná být na třetím místě a vše by bylo ještě o chlup lepší. Ale ono je to v podstatě jedno, zbyl na nás Linz a pokud chceme uspět, musíme ho porazit. Ať už venku nebo doma.

NEWSLETTER