Vítězství jsme soupeři darovali naším nedůrazem, klel Zdeněk Blatný

Rozhovory
ST 12. 3. 2014
V zápase se blýskl gólem, s Janem Šedou se dělí o pozici čtvrtého nejproduktivnějšího Orla v play-off. Jeho místo v první pětce proti Linzi potvrdil aktivním forčekingem a důsledným napadáním rozehrávky soupeře.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil úterní zápas s Linzem? Šancí uspět jste měli hodně.
My jsme jim to utkání v podstatě darovali. Po tomhle duelu vedou dva jedna v sérii, myslím, že jsme jim darovali obě klání. Musím říct, že bych chtěl taky někdy vsítit takový gól, jakým byl jejich čtvrtý v naší síti. Naším nedůrazem jsme jim darovali vedoucí branku na zlatém podnose. To by se mi v životě nepovedlo dát. Jejich bek mi tam málem urazí ruce, v životě bych takový kotouč nehrál. My jsme se pak přestali pohybovat a najednou byl puk v naší brance. Bum, konec, prohráli jsme čtyři tři, v sérii prohráváme dva jedna.

Byl hlavní překážkou Michael Ouzas, který předvedl některé skvělé zákroky?
Myslím, že hlavním důvodem nebyl on. My jsme ho sice trefovali, ale na závěr měl neskutečné štěstí, ještě chvíli a my jsme za něj něco protlačili. Neskutečné je něco úplně jiného, a to jejich důraznost v předbrankovém prostoru. Oni nám nedarují ani jednu dorážku tak jako my jim. V tom je zatím nejmarkantnější rozdíl. Nic se ale víceméně neděje, prohráváme dva jedna na zápasy. U nich jsme schopni vyhrát, dostat je pod tlak. Ale zbytečně jsme si celou věc zkomplikovali, darovali jsme jim vítězství doslova na zlatém podnose. Taky bych chtěl někdy takový dárek dostat.

Zápasy s Linzem končí neblaze pro znojemské opory, nejdříve bek Pavlikovský, teď Podešva s Havlíkem. Co na to říkáte?
Tomu se prostě říká play-off. To k tomu neodmyslitelně patří, na to přece musíme být připraveni. EBEL už je ve Znojmě tři roky, každý už tu ví, že se tu soutěž nehraje v rukavičkách, že se musí hrát co nejjednodušeji. Já osobně jsem tedy neviděl ani jeden z těch zákroků, nedokázal bych posoudit, jak to bylo. Ale od toho jsou tam rozhodčí a ti rozhodli, že rozdají takové tresty, jaké daly. Tím to pro mě skončilo.

Mohly být rozhodujícím faktorem dvě nevyužité pětiminutové přesilovky?
Samozřejmě, to je jasné. Když máme dvakrát pět minut možnost hrát pět na čtyři, z toho prostě musíme dát gól, odskočit jim. To se nám ale nepovedlo a oni nás ztrestali.

Vy osobně jste tedy nespokojen s nedostatkem tvrdosti a důrazu ve hře Znojma?
Já si myslím, že tohle je ten hlavní rozdíl, kvůli kterému oni vedou dva jedna na zápasy. My prostě oproti nim nejsme dost důrazní. To je můj názor.

NEWSLETTER