Fanclub bilancuje

Dění v hokejovém světě
ČT 4. 4. 2002
V průběhu mistrovství republiky páťáků jsme si ve znojemském Orloseu povídali s předsedou Fanclubu Znojemských Orlů Pavlem Urbánkem, kterého snad každý zná pod přezdívkou „Hurvajz“ a který jako správná vůdčí osobnost jednoho z nejlepších fanclubů v republice nemohl na významné hokejové akci chybět.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Znojemský fanclub již dostatečně vešel do povědomí hokejové veřejnosti. Od svého vzniku v roce 1997 se z původních 55 členů rozrostl až na současných 106. „Někdy to dá slušně zabrat, takový dav zorganizovat. Zvláště proto, že ono prvotní nadšení a elán už z většiny z nás vyprchal“, tvrdí předseda. V minulosti byli členy také hokejisté i s celým realizačním týmem, letos jim asi na vstup mezi své nejvěrnější nezbyl čas.

Kromě pravidelné „schůzovní“ činnosti v „kanceláři“ U slimáka jsou hlavní náplní fanclubu návštěvy utkání ČTELH. A to jak doma (což je téměř povinností), tak i na hřištích soupeřů. „Jezdíme pravidelně na všechny stadiony s výjimkou Plzně, zřídka navštěvujeme PKS ve Vítkovicích. Jelikož se v našich řadách nenachází žádný vyloženě problémový člověk, nemíváme žádné konflikty a nepříjemnosti“, sděluje. Občas se sice vyskytne drobné zcizení orientačních cedulí (např. Paegas Aréna V.I.P.- sever), ale to jsou výjimky. „Udržujeme přátelské kontakty s mnoha fancluby po celé republice. Z těch nejbližších bych jmenoval hlavně Litvínov, Třinec, Havl. Brod, Karlovy Vary a Šumperk. Pravidelně jsou také pořádány celostátní srazy (5. a 6. 7. bude v Pardubicích) a zábavné fanklubácké fotbalové turnaje (bude o prázdninách v Třinci)“, informuje předseda.

Vlevo litvínovák Bohy, vpravo Hurvajs
Vlevo litvínovák Bohy, vpravo Hurvajs


Zvláštní a hýčkanou kastou v každém fanclubu jsou bubeníci. Na to, že nemají žádnou speciální přípravu, vyjma dodržování pitného režimu, bývá jejich výkon obdivuhodný. Jen si to zkuste dvě hodiny táhnout povzbuzování celého stadionu. Duší a vůdcem bubeníků je Martin Rock (Pašík), sekundují mu Martin Eliáš (Balů), Honza Hrachovský, Richard Kalous (Riči) až z Březí u Mikulova, Josef Malý (Vasil) a Petr Ježek (Bodlina). Znojemský kotel nese na svých nástrojích také zkratku mecenáše fanclubu, kterým jsou Jihomoravské dřevařské závody (JMDZ). „Značnou finanční zátěží je také velká spotřeba blán na bubny. Ročně se jich protrhne asi 15, v průměru po 600,- Kč“, prozrazuje Urbánek a dodává: „Takže jsme rádi, když nás to nezruinuje.“

Uplynulou sezónu hodnotí předseda kladně: „Výkonnostní cíl byl splněn, postup do play-off se podařil. Ostudu jsme neudělali a od postupu jsme zůstali jen kousíček. Zakončení sezóny proběhlo kvalitně ve „Stejkhausu“ a už jsem rád, že je konec. Mohu se začít věnovat své zubožené, průsvitné postavě. Budu běhat v Gránicích, nebudu dodržovat pitný režim a na ženské nebudu mít čas“, svěřuje své předsevzetí Hurvajz.
NEWSLETTER