Déja vu? Orli znovu brousí drápy na Dornbirn

Naši soupeři
SO 1. 11. 2014
Tři týdny po rekordním vítězství 10:2 přivítají Orli na domácím ledě znovu stejného soupeře. Buldoci z Dornbirnu přijedou s jediným cílem: zamezit opakování podobného scénáře. Přijďte si užít hokejový večer ve Znojmě, úvodní buly posledního zápasu před reprezentační přestávkou bude vhozeno v 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Kanadský útočník James Arniel táhne ofenzivu Dornbirnu. V Evropě hraje třetí sezónu, hned v té premiérové vyhrál německý titul s Eisbärenem Berlín.

Dornbirn prožívá těžké časy. V lize je na předposledním místě, má jen devět bodů a hrozivé skóre 28:59. Nejen že útok Buldoků v průměru nedokázal vstřelit ani dvě branky na zápas, obrana je navíc vůbec nejhorší v lize. K tomuto "primátu" výrazně přispěli 12. října právě Orli, když soupeři na dlouhou cestu domů přibalili dest gólů.

Problémy Buldoků začínají už v brankovišti. Jednička Mike Murphy se po zranění obtížně vrací do formy, mladý Rakušan David Madlener střídá dobré výkony se slabšími a narychlo přivedený Nathan Lawson zatím také nepřesvědčil. Hráčský kádr přitom papírovou kvalitu má, takový obránce Exelby má na kontě přes 400 utkání v NHL, útočníci Arniel a D´Alvise zase patřili loni mezi nejproduktivnější hráče celé ligy.

Alespoň trochu sebevědomí Buldoci získali ve čtvrtek, kdy v posledním kole dokázali v západorakouském derby porazit 2:1 Innsbruck. "Ani při debaklu ve Znojmě jsme v první třetině nehráli špatně. Pokud na takový výkon navážeme, nevidím důvod, proč bychom nemohli získat body," upozorňuje útočník Alexander Feichtner.

To Orlům se aktuálně doma nesmírně daří. Posledních pět duelů před domácím publikem vyhráli, vstřelili v nich úctyhodných 33 gólů a směrem dopředu jsou nyní postrachem pro všechny soupeře. Druhý nejproduktivnější tým EBEL se navíc může spolehnout na vynikající přesilovky, v nichž je s úspěšností přes 33 % nejlepší v lize.

Vrásky na čele tak trenéru Režnarovi působí snad jen zdravotní stav hráčů. Páteční duel nedohrál po zákroku na koleno Jiří Beroun, nadále mimo jsou obránci Richard Pavlikovský, Martin Bača, Aleš Sova i útočník Patrik Novák. V tomto směru tým vyhlíží nadcházející reprezentační přestávku, v níž by se většina zmíněných hráčů měla postupně vracet na led.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
11 9 1 1 0 56:25

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Dornbirner EC
pozice v tabulce 6. 11.
body 16 9
aktuální forma Znojmo – Villach 6:1
Znojmo – Lublaň 6:1
Klagenfurt – Znojmo 4:1
Dornbirn – Innsbruck 2:1
Villach – Dornbirn 5:1
Dornbirn – Salzburg 4:5
nejproduktivnější hráč Peter Pucher, 22 bodů (6 + 16) James Arniel, 15 bodů (9 + 6)
nejproduktivnější obránce Jakub Grof, 14 bodů (3 + 11) Andy Sertich, 8 bodů (1 + 7)
brankář Tomáš Tomek (92,3 %) David Madlener (90,6 %)
využití přesilovek 33,33 % 18,67 %
úspěšnost oslabení 75,34 % 75,61 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #44 Vladimir Babić, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí: #94 Christian Kaspar, #51 Marton Nemeth

Sestavy z posledních zápasů

Tomek – Štach, Grof, Bořuta, Lattner, Nemčík, Klimíček – Podešva, Pucher, Havlík – Tomas, Rehuš, Rosa – Špaček, Fiala, Abdul – Beroun, Šeda, Číp – Bartoš.
Lawson – Exelby, D´Aversa, Magnan-Grenier, Sertich, Lembacher, Crawford, Jeitziner – D´Alvise, Arniel, Grabher Meier – Di Benedetto, Feichtner, Desbiens – Petrik, Bohmbach, Mairitsch – Samardzic, Häußle, Putnik.

Podívejte se na sestřih minulého domácího duelu proti Dornbirnu:

NEWSLETTER