Orli se chtějí znovu nahodit na vítěznou vlnu, v cestě stojí Villach

Naši soupeři
ČT 27. 11. 2014
Po úterní prohře mají Orli co odčiňovat, chuť navázat na sedmizápasovou šňůru vítězství je obrovská. Do Villachu tak odcestují znojemští hokejisté nabuzení, letos jej už jednou porazili. Utkání začíná v 19:15, pokud to technické podmínky dovolí, přímo z místa vám poskytneme textový přenos na onlajny.com.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Cole Jarett je nejproduktivnějším obráncem hostů. Ve své kariéře procestoval skoro celý svět, kromě startu v NHL hrál ve Finsku, Německu nebo v Japonsku, kde dokonce vyhrál titul v asijské hokejové lize.

Villach po dvou porážkách v minulém zápase doslova vydřel vítězství nad Klagenfurtem, kterému vstřelil rozhodující gól až v prodloužení. I tak jej ale tento bodový zisk udržel na průběžném osmém místě. Kolem černých orlů je ale docela tlačenice, sedmé až jedenácté místo dělí pouhé tři body. Pokud tedy budou chtít svěřenci Hannu Järvenpääho i nadále bojovat o postup tabulkou, nesmí zaváhat.

V listopadu se v kádru Villachu udály dvě velice podstatné změny. Tou důležitější je pravděpodobně odchod Francois Fortiera, velké letní posily z Vídně, který po chvíli bez angažmá zakotvil v Norsku. Druhý odchod je v podání Seana Ringrose, jenž do týmu přišel z univerzitní ligy, ale v šestnácti zápasech si připsal oproti vysokým očekáváním jen šest bodů, tým tak musel opustit.

Černí orli budou v zápase s jistotou postrádat Maria Altmanna a Geoffa Waugha. Otazník visí nad startem Platzera, Pewala, Brunnera a Göhringera. „Čeká nás těžký týden, chceme ukořistit co nejvíce bodů, i když víme, že to nebude jednoduché. Víme, že Znojmo je hodně silný tým, který hlavně výtečně bruslí,“ nechal se slyšet kapitán Villachu Gerhard Unterluggauer.

Hokejisté Znojma po sedmizápasové šňůře vítězství podlehli doma Klagenfurtu. První prohru od dvacátého šestého října však nedali lacino, ke konci zápasu sahali po vyrovnání, leč infarktový závěr a neskutečný tlak ke kýženému úspěchu nevedl. Orli i nadále zůstávají na čtvrté příčce. Zlepšení však nastalo u Petera Puchera, který se třiceti body kraluje ligovým statistikám.

Do branky se ve Villachu pravděpodobně podívá Patrik Nechvátal. Na marodce zůstávají dlouhodobě Martin Bača, Aleš Sova a Pavel Rosa. Zotaven ještě není ani Maris Jass a Jan Šeda, kteří do utkání zřejmě nezasáhnou. „Budeme se muset celých šedesát minut soustředit,“ burcoval kabinu před utkáním Adam Havlík.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
17 8 6 0 3 60:60

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Villacher SV
pozice v tabulce 4. 8.
body 26 19
aktuální forma Znojmo – Klagenfurt 3:4
Znojmo – Graz 4:2
Fehérvár – Znojmo 4:5sn
Klagenfurt – Villach 1:2p
Villach – Salzburg 0:3
Linz – Villach 7:2
nejproduktivnější hráč Peter Pucher, 30 bodů (11 + 19) Derren Haydar, 15 bodů (10 + 5)
nejproduktivnější obránce Jakub Grof, 17 bodů (5 + 12) Rodney Coleman Jarett, 11 bodů (1 + 10)
brankář Patrik Nechvátal (91,67 %) Jean Philippe Lamoureux (91,84 %)
využití přesilovek 33,33 % 30,00 %
úspěšnost oslabení 75,00 % 84,34%

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #11 Peter Gebei, #33 Gergely Kincses
Čároví rozhodčí: #76 Matjaž Hribar, #90 Miachael Johnstone

Sestavy z posledních zápasů

Tomek– Štach, Grof, Pavlikovský, Bořuta, Nemčík, Klimíček – Tomas, Rehuš, Lattner – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Fiala, Abdul – Číp, Bartoš, Novák – Špaček.
Lamoureux J.P. –Jarrett, Unterluggauer, Pretnar, Brunner, Bacher, Siutz – Pewal, Krog, Haydar – Hunter, McBride, Santorelli – Lammers, Alagič, Platzer – Petrik, Göhringer, Nageler.
NEWSLETTER