Zápas měl rychlé tempo, překvapilo Ondreje Šedivého

Rozhovory
PÁ 9. 1. 2015
Nová posila Ondrej Šedivý s Orly ještě ani netrénoval a již má ve svých statistikách dva kanadské body. V pátečním utkání proti Bolzanu dopomohl týmu k vítězství gólem a asistencí.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Ještě v neděli slavil s Vítkovicemi výhru v extraligovém derby s Olomoucí, v pátek se již hlásil ve Znojmě. „Událo se to celkem rychle. Dověděl jsem se to vlastně až ve čtvrtek odpoledne. Sbalil jsem si věci a v pátek jsem jel do Znojma,“ prozrazuje o svém příchodu pětadvacetiletý útočník.

S týmem ještě ani netrénoval a již byl zapojen do zápasu proti Bolzanu. „Spolupráce s Adamem Havlíkem a Peterem Pucherem byla v pohodě. Oba jsou to skvělí hráči, takže si myslím, že si sedneme,“ říká o souhře druhé útočné formace, která se v pátek postarala o dvě branky. Jednu z nich vstřelil sám Šedivý, na druhou asistoval.

Z pohodového čtyřgólového vedení se ale nakonec vyklubalo drama. Bolzano snížilo tři minuty před koncem třetí třetiny na rozdíl jediné branky. „Po naší chybě jsme dostali hloupý gól a zbytečně jsme se báli o výsledek místo toho, abychom hráli jako v první polovině zápasu. Nakonec jsme to vítězství ale vybojovali. A to je důležité.“

„Na bližší hodnocení se mě musíte zeptat až po více zápasech. Hrálo se ale v rychlém tempu,“ všiml si vítkovický odchovanec. „Hodně se útočilo, hrálo se nahoru – dolu, hodně se napadá. Tento zápas nebyl ani moc svázaný nějakými systémy,“ zakončuje rozhovor.

NEWSLETTER