Základní část vrcholí, Orli potřebují ulovit innsbrucké Žraloky

Naši soupeři
ČT 15. 1. 2015
Znojemští hokejisté mají před sebou velmi důležitý víkend, během kterého dvakrát zabojují o ligové body na domácím ledě. Ve hře budou hned čtyři a jejich zisk by značně přikrmil šance Orlů na přímý postup do play-off. Páteční duel s Innsbruckem startuje v 18:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Jen sto sedmdesát centimetrů měřící útočník Roland Kaspitz je zatím posledním střelcem Žraloků, který skóroval na znojemském stadionu. Stalo se tak 16. listopadu, kdy Znojmo vyhrálo 2:1 po samostatných nájezdech.

Účast Innsbrucku v TOP 6 už je prakticky nemožná, na Žraloky tak bude čekat nadstavbová část ve skupině „poražených“, která bojuje o zbylé dvě pozice v play-off. Tým tak momentálně zápolí o co nejvýhodnější výchozí pozici a s ní související bonusové body. S Orly mají Rakušané dlouhodobě negativní bilanci, navíc v roce 2015 ještě nevyhráli na půdě svého rivala.

Tyrolské mužstvo ale momentálně trápí chřipka a hned několik hokejistů je mimo hru. Kouč Christer Olsson tak má pořádně zamotanou hlavu, start některých jeho hvězd je nejistý. Také zadák Žraloků Florian Stern tuší, že utkání v České republice nebude snadné: „Je to pro nás složitá situace. Zejména z toho důvodu, že nevíme přesně, kdo bude připraven naskočit na led. Musíme ale bojovat.“

Jihomoravané i nadále okupují postupující příčky do vyřazovacích bojů, od propadu na sedmou pozici Fehérváru již je ale dělí jen jediný bodík. Právě další počínání Maďarů tak budou Orli se zájmem sledovat. Znojmo může těžit z domácího prostředí, v němž naposledy odcházelo s prázdnou 25. listopadu po utkání s Klagenfurtem. Naopak venku je tým trenéra Režnara bezradný již od mikulášského duelu v Klagenfurtu, od té doby všechny zápasy prohrál.

Znojemské hokejisty čeká ještě šest bitev základní části, tři odehrají doma a zbylé tři na kluzišti svého soupeře. Domácí výhry by měly být pro Orly povinností. Mužstvu ale stále ještě nemůže pomoci útočník Pavel Rosa, jenž podle oficiálních zpráv zveřejněných v tomto týdnu již pomalu začíná lehce trénovat, jeho návrat však ještě není na pořadu dne.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
13 7 4 1 1 43:34

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC TWK Innsbruck
pozice v tabulce 5. 11.
body 42 33
aktuální forma Sazburg – Znojmo 5:2
Znojmo – Bolzano 4:3
Dornbirn – Znojmo 4:1
Innsbruck – Klagenfurt 6:3
Innsbruck – Graz 1:3
Salzburt – Innsbruck 3:2
nejproduktivnější hráč Peter Pucher, 36 bodů (13 + 23) Jeff Ulmer, 35 bodů (18 + 17)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 26 bodů (6 + 20) Nicholas Ross, 31 bodů (7 + 24)
brankář Chris Holt (90,05 %) Adam Munro (91,14 %)
využití přesilovek 26,70 % 18,83 %
úspěšnost oslabení 79,01 % 80,75 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #11 Peter Gebei, #12 Ulrich Erd
Čároví rozhodčí: #64 Thomas Loicht, #91 Attila Nagy

Sestavy z posledních zápasů

Holt – Klimíček, Bořuta, Pavlikovský, Bača, Štach, Nemčík, Grof – Beroun, Šeda, Číp – Šedivý, Pucher, Havlík – Tomas, Podešva, Rehuš – Lattner, Bartoš, Fiala – Novák.
Munro – Stern, Pittl, Pedevilla, van Ballegooie, MacAulay, Ross, Saringer, Huber – Schennach, Beech, Siddall – Olsson, Valdix, Ulmer – Höller, Kaspitz, Mössmer – Hörtnagl, Steinacher, Hanschitz.
NEWSLETTER