Na závěr základní části boj o třetí místo v Maďarsku

Naši soupeři
SO 31. 1. 2015
Poslední kolo základní části EBEL sehrají znojemští hokejisté na ledě Fehérváru. Maďarský klub si v pátek zajistil play-off a skončí šestý, Orli se v případě úspěchu a příznivých výsledků ostatních zápasů mohou vyhoupnout až na třetí příčku. Nedělní duel začíná v 17:45.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Andrew Sarauer je nejproduktivnějším hráčem Fehérváru. Americký forvard táhne maďarskou ofenzivu už druhým rokem.

Fehérvár v pátek jasným vítězstvím 4:1 v Innsbrucku stvrdil svou účast mezi nejlepšími šesti celky EBEL a postup do play-off. Před sedmým Bolzanem má nyní náskok pěti bodů a protože na Vídeň se Znojmem ztrácí body tři, půjde mu v posledním kole teoreticky jen o prestiž. To Orli ještě mohou v tabulce poskočit vzhůru a vybojovat do nadstavby bonusové body (třetí tým obdrží dva, čtvrtý tým jeden).

Třetí Villach, čtvrté Znojmo a pátou Vídeň totiž aktuálně dělí jediný bod. V případě bodové rovnosti mají Orli lepší vzájemné zápasy s Villachem, naopak horší s Vídní. Capitals hrají na závěr základní části před televizními kamerami v Salzburgu, Villach zajíždí na led předposledního Innsbrucku.

Oba nedělní soupeři se nachází v dobré pohodě. Fehérvár má na kontě čtyři vítězství v řadě, během nichž inkasoval pouhých pět branek, Orli vyhráli dokonce pětkrát za sebou a v posledních třech duelech vždy nasázeli soupeři pět gólů. "I když je jasné, že skončíme šestí, je pro nás zápas proti Znojmu důležitý. Naši hráči dostanou možnost poměřit se se špičkovým mužstvem," prohlásil trenér Fehérváru Rob Palin.

V sestavě Orlů v neděli dojde k jedné zajímavé premiéře. Do branky A-týmu se vůbec poprvé postaví slovinský juniorský reprezentant Žan Us. Záda mu bude krýt Patrik Nechvátal. "Chceme dát šanci všem hráčům našeho mužstva, tak abychom na play-off měli připravený kompletní kádr," řekl kouč Orlů Jiří Režnar.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
17 8 6 3 0 54:50

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo SAPA Fehérvár AV19
pozice v tabulce 4. 6.
body 52 49
aktuální forma Znojmo - Villach 5:3
Graz - Znojmo 3:5
Lublaň - Znojmo 2:5
Innsbruck - Fehérvár 1:4
Fehérvár - Innsbruck 3:1
Fehérvár - Klagenfurt 3:2p
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 37 bodů (5 + 32) Andrew Sarauer, 45 bodů (17 + 28)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 29 bodů (8 + 21) Michael Boivin, 28 bodů (12 + 16)
brankář Chris Holt (90,81 %) Christian Engstrand (91,49 %)
využití přesilovek 27,18 % 24,24 %
úspěšnost oslabení 80,22 % 77,71 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #22 Manuel Nikolić, #10 Florian Widmann
Čároví rozhodčí: #98 Michael Johnstone, #89 Michael Hofstätter

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Sova, Nemčík, Grof, Bořuta, Klimíček, Bača, Jass – Šedivý, Fiala, Havlík – Tomas, Podešva, Rehuš – Beroun, Šeda, Číp – Špaček, Klhůfek, Novák.
Engstrand – Wehrs, Szirányi, Orbán, Reiter, Ejdepalm, Varga – Kóger, Sarauer, Banham – Kovács, Bartalis, Marino – Benk, Sikorcin, Vincze – Németh, Erdely, Magosi.
NEWSLETTER