Znojmo chce první body, obere o ně Fehérvár?

Naši soupeři
SO 14. 2. 2015
Po dvou těsných prohrách se Salzburgem a Linzem budou mít Orli v neděli další příležitost získat první body z nadstavby a dotáhnout se tak na pomalu vzdalující se soupeře. Od 17:30 přivítají na domácím ledě Fehérvár.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Kanadský útočník Frank Banham je EBEL věrný již jubilejní desátou sezónu. Kromě Fehérváru, kde je druhým nejproduktivnějším hráčem, působil i v Záhřebu, Lublani a Salzburgu.

Maďaři nezačali nadstavbovou část zrovna nejlépe. V úvodním kole dostali výprask od lídra ze Salzburgu. V pátek si však reputaci napravili, po nájezdech zdolali Villach a zaznamenali premiérové body do tabulky.

Jestliže se jim výkon podaří proti Orlům zopakovat, mohli by svému soupeři uniknout až o čtyři body. "Musíme hrát rychlý hokej a dávat si pozor na obranu," ví trenér Rob Pallin. "Dle mého názoru je Roman Tomas jedním z nejlepších hráčů ligy, obzvláště na něj se musíme zaměřit." Podle jeho slov by měl Fehérvár nastoupit ve stejném složení jako proti Villachu.

To naopak Orli na první body vyčkávají. V pátek Salzburg sice přestříleli, ale na body nedosáhli. "Byl to velmi dobrý zápas. Těžko říct, co tomu chybělo. Dali jsme o jeden gól méně než soupeř," hodnotil utkání s lídrem kouč Jiří Režnar.

Zranění stále nepouští do hry Jana Lattnera. V rámci přípravy kádru na play-off mohou v sestavě oproti poslednímu zápasu nastat další drobné změny.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
18 8 7 3 0 57:54

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo SAPA Fehérvár AV19
pozice v tabulce 6. 5.
body 0 2
aktuální forma Znojmo - Salzburg 1:2
Linz - Znojmo 4:3
Fehérvár - Znojmo 4:3
Fehérvár - Villach 2:1sn
Salzburg - Fehérvár 7:3
Fehérvár - Znojmo 4:3
nejproduktivnější hráč Peter Pucher, 39 bodů (15 + 24) Andrew Sarauer, 52 bodů (20 + 32)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 29 bodů (8 + 21) Michael Boivin, 28 bodů (12 + 16)
brankář Chris Holt (90,77 %) Christian Engstrand (90,63 %)
využití přesilovek 26,54 % 24,42 %
úspěšnost oslabení 80,00 % 77,13 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #11 Peter Gebei, #23 Stefan Siegel
Čároví rozhodčí: #51 Marton Németh, #55 Dániel Soós

Sestavy z posledních zápasů

Holt – Štach, Sova, Pavlikovský, Nemčík, Grof, Bořuta, Bača – Tomas, Podešva, Rehuš – Šedivý, Pucher, Fiala – Beroun, Šeda, Číp – Novák, Bartoš, Abdul – Špaček.
Engstrand – Orbán, Boivin, Ejdepalm, Varga, Wehrs, Szirányi, Reiter, Hetényi – Benk, Erdély, Sárpátki – Kovács, Bartalis, Marino – Kóger, Sarauer, Banham – Németh, Nemes, Magosi.
NEWSLETTER