Před televizními kamerami vyzvou Orli v boji o třetí místo Linz

Naši soupeři
SO 28. 2. 2015
Čas plyne, play-off je za dveřmi a Orli si lepší přípravu na ně nemohli přát! Dvě kola před koncem si chtějí zajistit třetí místo, musejí však uspět v závěru nadstavby. Strhující duel uvidí nejen fanoušci na stadionu, ale díky kanálu SPORT5 si jej mohou zapnout diváci po celé republice. Začínáme v neděli v netradičních 17:45.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Nejtrestanější a zároveň druhý nejproduktivnější muž Linze se jmenuje Rob Hisey. Třicetiletý Kanaďan je se čtyřiceti asistencemi i nejlepším nahrávačem EBEL.

Linz odjíždí do Znojma s čistou hlavou. Díky čtvrteční výhře ve Villachu si pojistil druhé místo a zároveň vybojoval účast v hokejové Lize mistrů 2015/2016. Přesto touží po dalších bodech. "Výsledky posledních dvou zápasů sice již nebudou mít vliv na naše postavení v tabulce, přesto chceme být úspěšní a začít v pátek play-off s dobrým pocitem," říká kouč Rob Daum.

Na jihu Moravy to však jeho svěřenci budou mít těžké. Poslední výhru si odsud odvezli před necelým rokem. Navíc Orli patří k nejlepším domácím týmům v lize. Z posledních dvanácti zápasů prohráli jen dvakrát. "Doma jsou vždy velmi silní," ví.

Znojmo nastoupí ve zbývajících dvou zápasech nadstavbové části proti nejlepším týmům ligy. "Chceme využít naší síly před domácími fanoušky a vyhrát," netají se bek Richard Pavlikovský.

V pátek ve Fehérváru trenéři naposledy zamíchali sestavou a proti Linzi chtějí nastoupit již v kompletním složení, tak jako na play-off. Z marodky se vrátil už i útočník Jan Lattner.

Televizní zápas oživí Buggyra i pivovary Litovel a Zubr

Vedení klubu připravilo pro návštěvníky zápasu speciální akce! Od 16:00 hodin proběhne před zimním stadionem prezentace nového mediálního partnera - Buggyra, jednoho z nejúspěšnějších týmů v rámci evropského truckracingu. Více informací zde.

Na parkovišti můžete navíc navštívit stánky pivovarů Zubr a Litovel. Ochutnejte novinku Zubra - 4x chmelenou jedenáctku ZUBR Grand. Ve stánku Litovel budete mít možnost osvěžit se jedinečným Litovelským Černým citronem v alkoholické i nealkoholické podobě. Po skončení utkání navíc prvních 500 příchozích k tomuto stánku obdrží plechovku Černého citronu na cestu ZDARMA!

Zápas Znojmo - Linz budou živě přenášet kamery sportovního kanálu SPORT5. Více zde.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
24 11 8 3 2 86:75

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EHC Black Wings Linz
pozice v tabulce 3. 2.
body 10 15
aktuální forma Fehérvár – Znojmo 5:1
Znojmo – Vídeň 2:1sn
Znojmo – Villach 1:2sn
Villach – Linz 1:2
Linz – Fehérvár 2:0
Salzburg – Linz 5:3
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 45 bodů (5 + 40) Andrew Kozek, 55 bodů (32 + 22)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 30 bodů (8 + 22) Sebastian Piché, 39 bodů (13 + 26)
brankář Chris Holt (91,13 %) Michael Ouzas (93,04 %)
využití přesilovek 24,79 % 20,19 %
úspěšnost oslabení 80,97 % 80,79 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #4 Viktor Trilar, #9 Shane Warschaw
Čároví rozhodčí: #72 Damir Raković, #60 Martin Smeibidlo

Sestavy z posledních zápasů

Holt – Bořuta, Klimíček, Pavlikovský, Nemčík, Sova, Grof, Havel, Bača – Tomas, Podešva, Číp – Šedivý, Bartoš, Novák – Lattner, Pucher, Fiala – Špaček, Klhůfek, Jass.
Ouzas – Murphy, MacDonald, Dorion, Piché, Mitterdorfer, Fechtig, Mayrhauser, Kirchschläger – Lebler, Moran, Ulmer – Kozek, Hisey, Ouellette – Spannring, Lukas, Iberer – Gaffal, Oberkofler, Pirmann.
NEWSLETTER