Série se přesouvá do Klagenfurtu, Orli chtějí vyrovnat

Naši soupeři
SO 7. 3. 2015
Páteční počáteční nezdar je již minulostí, odčinit jej Orli jedou na led Klagenfurtu. Čtvrtfinálová série je teprve na svém začátku, jedna výhra soupeře nic neznamená. Svou hrou znojemští hokejisté předvedli, že KAC se dá porazit. S takovou myšlenkou také do hlavního města Korutan odjíždějí. Zápas startuje v neděli v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
Na finském gólmanovi Klagenfurtu si znojemští střelci mohli v pátek vylámat zuby. Pekka Tuokkola zneškodnil 48 střel domácích

V prvním duelu ukázali svěřenci kanadského trenéra Douga Masona vnitřní sílu a výjimečný um ve využívání jakékoli sebemenší příležitosti. Vstřelení čtyř branek v jediné třetině je toho dostatečným důkazem. Tým kolem Thomase Hundertpfunda také v pátek ve velké míře spoléhal na výkon finského maskovaného muže Pekky Tuokkoly, který zlikvidoval velmi dobré střelecké příležitosti Orlů. Nejistý v dalším utkání je start Jean-Francoise Jacquese, který má problémy se zraněním v horní polovině těla.

„Začátek pátečního utkání byl vzhledem k předzápazovým prognózám opravdu bláznivý. Znojmo nás dostalo pod tlak nejen díky tomu, jak dobrým bruslařským a technicky vyspělým týmem je, ale v letošní sezóně je také silově vyvážené. I na to budeme v prvním čtvrtfinálovém domácím duelu připraveni. Jsem si jistý, že nás v sérii čeká ještě velmi zajímavá podívaná," prohlásil útočník KAC Manuel Geier.

Orli s úvodním zápasem letošního play-off spokojeni sice nejsou, přesto ale nepodali špatný výkon. Po vyrovnané první dvacetiminutovce sice ve druhé svěřenci trenéra Jiřího Režnara zaváhali, ale ve třetím dějství předvedli vnitřní sílu a jen s notnou dávkou smůly soupeře nedorovnali.

"Naše předvedená hra v závěrečné třetině nás utvrdila v tom, jak můžeme KAC porazit. Musíme soupeře dostat pod tlak, hrát důrazně a druhý zápas je náš. Věříme, že v neděli vyhrajeme," burcuje tým útočník Znojma Ondřej Fiala.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
17 5 8 1 3 47:52

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Klagenfurter AC
konečná pozice v tabulce 3. 8.
aktuální forma Znojmo - Klagenfurt 4:5
Salzburg - Znojmo 2:5
Znojmo - Linz 8:2
Znojmo - Klagenfurt 4:5
Klagenfurt - Dornbirn 2:1
Innsbruck - Klagenfurt 0:1
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 49 bodů (6 + 43) Jamie Lundmark, 51 bodů (25 + 26)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 33 bodů (9 + 24) Thomas Pöck, 32 bodů (6 + 26)
brankář Chris Holt (91,05 %) Pekka Tuokkola (91,62 %)
využití přesilovek 24,70 % 23,60 %
úspěšnost oslabení 81,12 % 79,62 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#12 Ulrich Erd, #3 Ladislav Smetana (oba AUT)
Čároví rozhodčí:#98 Michael Johnstone, #60 Martin Smeibidlo (oba AUT)

Sestavy z posledních zápasů

Tuokkola – DeSantis, Reichel, Vallant, Pöck, Schumnig, Furey – Setzinger, Koch, Geier M. – Lundmark, Hundertpfund, Jacques – Geier S., Pither, Harand – Strömberg, Schuller, Ban.
Holt (30. Nechvátal) – Bořuta, Sova, Havel, Štach, Pavlikovský, Nemčík, Jass, Bača – Beroun, Šeda, Číp – Tomas, Podešva, Rehuš – Šedivý, Bartoš, Havlík – Lattner, Pucher, Fiala.
NEWSLETTER