Jen extraliga a zahraničí! Orli v přípravě vyzvou Kometu i Chabarovsk

Aktuální zprávy
ČT 7. 5. 2015
Orli Znojmo si pro přípravné období na sezónu 2015/16 domluvili velmi kvalitní program. V něm se utkají výlučně s extraligovými nebo zahraničními celky. Pomyslnou třešničkou na dortu bude regionální derby s brněnskou Kometou.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Znojemští fanoušci se tak mohou těšit hned na čtyři extraligové celky, které v průběhu srpna a září přijedou na jih Moravy. Orli na domácím ledě změří síly s Plzní, Zlínem, hradeckým Mountfieldem i Kometou Brno. S brněnským celkem se A-mužstvo utká znovu po šesti letech. "Kometa je náš nejbližší kvalitní soupeř. Jsme rádi, že jsme se s nimi konečně dohodli na přípravném utkání. Myslím si, že to bude pro fanoušky lákadlo," řekl sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal.

Právě na brněnském ledě odstartuje znojemský tým ve čtvrtek 6. srpna zápasovou přípravu. Kromě extraligových soupeřů se utká ještě 12. srpna doma s ruským Chabarovskem, který do Znojma zavítal i loni. V jednání je navíc ještě účast Orlů na turnaji za účasti zahraničních celků ve Švýcarsku.

Oproti předchozím sezónám tak Orli nebudou hrát ani s jedním prvoligovým týmem. Místo toho je čekají náročné prověrky proti elitním klubům z Česka i zahraničí. "Myslím si, že takto kvalitní příprava tu nebyla ani za dob extraligy. Je to směs zápasů, která by nás na ligu měla dobře připravit. Skládáme mladý, dravý tým a věříme, že v náročné konfrontaci obstojíme," dodává Dočekal.

Aktuální program přípravných utkání Orlů před sezónou 2015/16
čt 6. 8. 2015HC Kometa Brno – Orli Znojmo
st 12. 8. 2015Orli Znojmo – Amur Chabarovsk
út 18. 8. 2015Orli Znojmo – HC Škoda Plzeň
čt 20. 8. 2015Orli Znojmo – PSG Zlín
út 25. 8. 2015HC Škoda Plzeň – Orli Znojmo
pá 28. 8. 2015Orli Znojmo – HC Kometa Brno
út 1. 9. 2015PSG Zlín – Orli Znojmo
čt 3. 9. 2015Orli Znojmo – Mountfield HK

Více informací přineseme v následujících dnech.

NEWSLETTER