Orly čeká mezinárodní turnaj ve Švýcarsku i změny v přípravě

Aktuální zprávy
ST 20. 5. 2015
Znojemští hokejisté si po třech letech znovu zpestří přípravné období turnajem. Vůbec poprvé odcestují v srpnu do Švýcarska, kde se střetnou s dvěma kluby z nejvyšší tuzemské soutěže. Navíc dochází ke zrušení obou zápasů s brněnskou Kometou.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

"Vzhledem k jednostrannému zrušení přípravných utkání ze strany Komety Brno dochází ke změně rozpisu zápasů. O náhradních soupeřích budeme fanoušky informovat," říká prezident klubu Pavel Ohera. "Náš tým byl také pozván na mezinárodní turnaj do švýcarského Sursee, což svědčí o tom, že prestiž EBEL a zároveň i našeho klubu roste."

Desetitisícové městečko Sursee se nachází v oblasti okolo Lucernu necelých 900 kilometrů od Znojma. Turnaje Weltklasse Eishockey se zúčastní celkem čtyři mužstva. Nejvyšší švýcarskou ligu budou zastupovat týmy EV Zug a HC Ambri Piotta. Z německé DEL se zúčastní Kölner Haie, celek z Kolína nad Rýnem.

Účastníky turnaje se pořadatelé snaží každoročně obměňovat a lákají kluby z předních evropských lig. Například v roce 2013 se zde představily kluby jako ruský CSK Moskva či švédské Örebro.

Zápasy Orlů na Weltklasse Eishockey
pá 14. 8. 2015EV Zug – Orli Znojmo
so 15. 8. 2015HC Ambri Piotta – Orli Znojmo

Systém turnaje je takový, že švýcarské týmy se utkají s těmi zahraničními. Každý tedy odehraje dva zápasy.

» Aktuální rozpis přípravných zápasů

NEWSLETTER