První proti třetímu! Znojmo chystá Vídni odplatu

Naši soupeři
SO 10. 10. 2015
V netradičním nedělním čase od 14:30 vypukne na znojemském zimním stadionu šlágr EBEL. Orli se v souboji dvou týmů ze špice tabulky utkají před televizními kamerami s Vídní. Buďte u toho! Při koupi dvou vstupenek získáte lístek pro dítě zdarma!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Derek Whitmore táhne ofenzivu Capitals a s osmi góly na kontě je nejlepším střelcem EBEL

Vídeň je po devíti odehraných duelech na třetí příčce tabulky a zdá se, že letní přestavba kádru se klubu vydařila. Především angažování Dereka Whitmora se jeví jako skvělý tah, důrazný americký útočník zatím jednoznačně kraluje produktivitě svého mužstva a v devíti utkáních vstřelil už osm gólů. Tým kouče Jima Boniho figuroval také v hokejové Lize mistrů, kde jen těsně v prvním kole play-off podlehl českému mistru z Litvínova. Dramatický dvojzápas muselo rozhodnout až prodloužení na severu Čech.

Start do EBEL se Capitals vydařil, což ve třetím kole pocítili na vlastní kůži i znojemští hráči, kteří v rakouské metropoli po výpadku ve druhé třetině prohráli krutě 1:7. Od té doby ale Orli nabrali vítězný kurs, uhnízdili se jasně na čele tabulky a až do páteční porážky ve Villachu sbírali jedno vítězství za druhým. Do sestavy Orlů se po delším zranění vrátil Branislav Rehuš, mimo hru zůstává kapitán Jiří Beroun. Páteční kolo se nevydařilo ani Vídni, ta doma podlehla 1:2 Bolzanu.

Znojmo tak na první místě tabulky drží tříbodový náskok před druhým Klagenfurtem, Vídeň je o další dva body zpět na třetí pozici. V neděli se tak dá očekávat skvělé utkání ve vynikající atmosféře. To navíc uvidí televizní diváci ve dvou zemích! Duel budou přímým přenosem vysílat rakouská ServusTV i česká stanice Sport 5.

Vedení klubu připravilo na tento den akci s názvem Family Game. Při zakoupení dvou vstupenek za 110,- Kč, obdrží fanoušci v případě žádosti jeden zlevněný lístek ZDARMA. Nutností je však předložení studijního průkazu s fotografií. Speciálně pro tento zápas se také zvyšuje hranice pro vstup zdarma pro děti ze 140 na 150 centimetrů.

» Přečtěte si více informací o předprodeji vstupenek a organizačních opatřeních k utkání

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
28 5 14 4 5 71:105

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo UPC Vienna Capitals
pozice v tabulce 1. 3.
body 21 16
aktuální forma Villach - Znojmo 4:2
Znojmo - Lublaň 7:2
Dornbirn – Znojmo 1:4
Vídeň - Bolzano 1:2
Vídeň - Graz 5:1
Linz - Vídeň 2:3p
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 15 bodů (7 + 8) Derek Whitmore, 12 bodů (8 + 4)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 7 bodů (4 + 3) Jamie Fraser, 9 bodů (2 + 7)
brankář Patrik Nechvátal (94,70 %) Nathan Lawson (92,10 %)
využití přesilovek 16,30 % 18,40 %
úspěšnost oslabení 91,30 % 88,10 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#22 Manuel Nikolic, #23 Stefan Siegel
Čároví rozhodčí:#98 Michael Johnstone, #64 Thomas Loicht

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Biro, Stehlík, Šulák, Bořuta, Bača, Nemčík – Tomas, Pucher, Fiala – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Lattner, Rehuš, Číp – Špaček, Šeda, Novák – Csamango.
Lawson – Fraser, Lakos, Iberer, Milam, Klimbacher, Pretnar, Cuma, Peter – Whitmore, McLean, Dzieduszycki – Gamache, Sharp, Grosslercher – Nödl, Bois, Fischer – Nissner, Schiechl, Hartl.
NEWSLETTER