Orly čeká odveta loňského čtvrtfinále

Aktuální zprávy
ČT 15. 10. 2015
Znojmo se v pátek poprvé střetne s Klagenfurtem, kterému má co vracet! Nejúspěšnější rakouský tým historie zapříčinil v minulé sezóně brzké vyřazení Orlů v play-off, v letošním ročníku jsou ale svěřenci Jiřího Režnara v nebezpečné formě a dokázali, že mohou porazit nejednoho adepta na titul! Utkání začíná v 19:15.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Rakouský útočník Oliver Setziger je nejproduktivnějším hráčem Klagenfurtu

Ačkoli se v loňském ročníku nejprve strachovali, zda vůbec postoupí do play-off, dokráčeli až do semifinále, kde však nestačili na mistrovský Salzburg. Řeč je o celku z hlavního města Korutan, který je jako každý rok plný ambicí a očekávání. Jejich cílem je zisk titulu. Není proto divu, že došlo přes letní přestávku ke změnám v kádru. Tým opustil bývalý znojemský útočník Kim Strömberg, ale také hvězdný reprezentant Slovinska Marcel Rodman.

Ve vyhledávání posil nezůstalo vedení pozadu a přivedlo reprezentanta Rakouska Manuela Ganahla a Jonase Nordqvista. Ten se může pochlubit několika starty za reprezentaci Švédska. Červenobílý dres také od letošní sezóny nosí Mark Popovič, bývalý hráč chorvatského Záhřebu se pyšní bohatými zkušenostmi z KHL i NHL.

O tom, že to s myšlenkami na titul myslí Rakušané vážně, svědčí také jejich vstup do soutěže. Ve velmi vyrovnané tabulce šlapou ze čtvrtého místa vedoucím Orlům na paty a v pátečním utkání budou chtít ztrátu šesti bodů zúžit na pouhé tři!

Znojmo nicméně nehodlá prohrát a chce si odvézt plný počet bodů, který by znamenal upevnění první pozice v tabulce. Velký pozor si však musí dávat na časté vylučování. Orli jsou nejtrestanějším týmem EBEL a klub jako je Klagenfurt by toho mohl lehce využít. "Soupeř má velmi dobrý tým, vždy je obtížné u něj hrát. Můžeme uspět pouze tehdy, pokud budeme disciplinovaní a vyhneme se zbytečným trestům," nastiňuje trenér Jiří Režnar.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
21 5 9 2 5 58:67

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Klagenfurter AC
pozice v tabulce 1. 4.
body 25 19
aktuální forma Znojmo - Innsbruck 5:0
Znojmo - Vídeň 1:2p.
Villach - Znojmo 4:2
Fehérvár - Klagenfurt 2:1
Villach - Klagenfurt 5:1
Lublaň - Klagenfurt 1:4
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 17 bodů (8 + 9) Oliver Setziger, 11 bodů (2 + 9)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 9 bodů (4 + 5) Thomas Pöck, 9 bodů (3 + 6)
brankář Patrik Nechvátal (94,90 %) Bernd Brückler (93,60 %)
využití přesilovek 12,10 % 12,80 %
úspěšnost oslabení 93,20 % 84,00 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#22 Manuel Nikolic, #16 Milan Zrnic
Čároví rozhodčí:#98 Michael Johnstone, #87 Gasper Zgonc

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Biro, Stehlík, Šulák, Bořuta, Kousalík, Nemčík – Tomas, Podešva, Rehuš – Šedivý, Pucher, Fiala – Lattner, Bartoš, Yellow Horn – Csamango, Šeda, Číp – Špaček.
Brückler – Desantis, Schumnig, Strong, Popovič, Thomas Pöck, Vallant – Ganahl, Nordqvist, Lundmark – Geier, Hundertpfund, Walker – Geier, Koch, Setziger – Ban, Harand, Markus Pöck.
NEWSLETTER