Po dvaceti hodinách zpět na led, Orli hostí Bolzano

Naši soupeři
SO 31. 10. 2015
Po včerejším infarktovém utkání je před Orly další výzva - porazit Bolzano. Znojemští touží spravit si chuť a vrátit se zpět na přední příčky. Přijďte je podpořit v cestě za třemi body. Duel začíná v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Čtvrtý muž bodování EBEL Taylor Vause táhne ofenzívu Lišek z Bolzana.

Celek z jižního Tyrolska vstoupil do sezóny poměrně vlažně. Pak ale přišlo zlepšení a se ziskem osmadvaceti bodů se zařadil na sedmou příčku ligy, ovšem pouze s pětibodovým mankem na Jihomoravany. Lišky spoléhají především na útočnou sílu Taylora Vauseho, hráče s bohatými zkušenostmi ze zámořské AHL. Fanouškům je dobře známé i jméno českého brankáře Jaroslava Hübla, jasné jedničky Bolzana.

První vzájemný zápas v nové sezóně sehráli oba soupeři přesně před týdnem na italské půdě. Tehdy Jihomoravané dokázali zvítězit po dramatickém závěru poměrem 3:2. Vítězství se však nerodilo snadno, a tak se dá očekávat, že ani dnes domácí Orly nečeká nic lehkého. Český tým po dalším prohraném utkání klesl na třetí místo tabulky a pomalu se na ně bodově dotahují další mužstva. "Včerejší zápas hodíme za hlavu. Je nový den a musíme naplno bodovat, aby jsme se udrželi na špici," burcuje Jakub Stehlík.

Trenérský štáb nebyl po posledním zápase spokojený. "Dostat sedm gólů doma není hra ze zabezpečené obrany, musíme hrát zodpovědněji. Dokola si můžeme říkat o faulech. Je to o zodpovědnosti některých hráčů," hodnotil duel s Klagenfurtem Miroslav Vybíral, asistent trenéra. Realizační tým však musí řešit i další starosti. Kvůli zranění totiž v pátek nedohráli Jan Šeda a Ondřej Fiala. Nad jejich startem tak visí otazník.

Utkání živě odvysílá sportovní televizní stanice SPORT 5. Pokud nemůžete být přímo na stadionu, lze jej sledovat i prostřednictvím placeného streamu v produkci Playo.tv zde.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
11 6 4 0 1 33:29

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC Bolzano
pozice v tabulce 3. 7.
body 32 27
aktuální forma Znojmo - Klagenfurt 6:7p
Bolzano - Znojmo 2:3
Innsbruck - Znojmo 3:1
Linz - Bolzano 2:1p
Bolzano - Lublaň 3:2
Bolzano - Znojmo 2:3
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 23 bodů (12 + 11) Taylor Vause, 18 bodů (8 + 10)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 10 bodů (5 + 5) Alexander Egger, 9 bodů (0 + 9)
brankář Patrik Nechvátal (92,50 %) Jaroslav Hübl (92,20 %)
využití přesilovek 16,50 % 16,90 %
úspěšnost oslabení 87,60 % 80,00 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #28 Daniel Gamper, #19 Roland Kellner
Čároví rozhodčí: #64 Thomas Loicht, #60 Martin Smeibidlo

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal (41. Fučík) – Štach, Biro, Kousalík, Šulák, Šenkeřík, Bača, Bořuta, Stehlík – Tomas, Pucher, Rehuš – Šedivý, Bartoš, Podešva – Lattner, Yellow Horn, Fiala – Špaček, Šeda, Číp.
Hübl – Egger, Oberdörfer, Flemming, McMonagle, Hofer, Podlipnik, Franza – Broda, Vause, Pollastrone – Saviano, DiCasmirro, Pope – Gander, Foster, Palmieri – Insam, Bernard, Frank – DeAnesi.
NEWSLETTER