Orli zahájí druhou polovinu základní části utkáním v Grazu

Naši soupeři
SO 21. 11. 2015
Základní část EBEL vstoupí v neděli do své druhé poloviny a Znojmo míří s jasným úkolem zvítězit na led trápícího se Grazu. Utkání začíná netradičně již v 16:00.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Dánský reprezentační útočník Morten Poulsen byl v prvním utkání proti Znojmu nejnebezpečnějším hráčem.

Před startem letošního ročníku vyhlásili v druhém největším městě Rakouska útok na titul. Žádný jiný tým nepřivedl více posil, obměnili téměř celý kádr. Nacházíme se v polovině sezóny a přichází proto v úvahu debaty, zda byl tento krok rozumný. Celek z hlavního města Štýrska totiž zatím poněkud tápe. V tabulce okupuje nelichotivou předposlední příčku a stále se mu nedaří dostat se na vítěznou vlnu, která by mu pomohla odrazit se ode dna.

V pátečním kole to vypadalo, že by mohl Graz ukořistit tři body proti buldokům z Dornbirnu, nakonec se však radoval pouze z výhry po nájezdech. Hokejisté Štýrského Hradce budou chtít na nelehké vítězství navázat a pokusit se o přiblížení se k ostatním týmům. "Musíme celých 60 minut pracovat a plnit náš plán. Můžeme uspět jedině tehdy, pokud nepolevíme a navážeme na páteční utkání," prozrazuje neproduktivnější hráč týmu Matt Fornataro.

Nálada v kabině Orlů může být zaslouženě o poznání lepší. Po 22 odehraných kolech se nachází na třetí pozici v tabulce, a to pouhý bod za lídrem. Znojmo během sezóny dokázalo, že se proti němu nebude vyhrávat snadno a patří k nejtěžším soupeřům v lize. Zůstává však nohama na zemi a před nedělním protivníkem je na pozoru. "Myslím, že to bude stylem hry podobné utkání jako proti Innsbrucku. Těžší o to, že Graz bude hrát doma před svými fanoušky. Musíme se dobře připravit," varuje David Bartoš, autor pátečního hat-tricku.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
19 6 9 1 3 44:53

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Moser Medical Graz99ers
pozice v tabulce 3. 11.
body 41 23
aktuální forma Znojmo – Salzburg 4:1
Znojmo – Innsbruck 5:2
Linz – Znojmo 5:4
Dornbirn – Graz 1:2n
Klagenfurt – Graz 2:1
Graz – Vídeň 0:6
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 31 bodů (14 + 17) Matt Fornataro, 13 bodů (5 + 8)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 13 bodů (7 + 8) Mike Little, 9 bodů (1 + 8)
brankář Patrik Nechvátal (92,40 %) Sebastian Dahm (91,90 %)
využití přesilovek 20,90 % 12,10 %
úspěšnost oslabení 84,80 % 82,40 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #6 Patrick Gruber, #19 Roland Kellner
Čároví rozhodčí: #89 Michael Hofstätter, #62 Ulrich Paradatscher

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Bořuta, Biro, Šulák, Stehlík, Šenkeřík, Bača – Beroun, Lattner, Novák – Tomas, Pucher, Podešva – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Csamango, Rehuš, Číp – Špaček.
Dahm – Mitchell, Kovacevic, Unterweger, Kranjc, Konradsheim, Zierer – De Simone, Fornataro, Natter – Feichtner, Almtorp, Poulsen – Woger, Pinter, Pirmann – Zusevics, Werner, Natter.
NEWSLETTER