Na Znojmo čeká horký maďarský led

Naši soupeři
SO 28. 11. 2015
Nedělní střetnutí Orlů ve Fehérváru je sice tabulkově soubojem druhého s osmým, český celek ale nečeká nic jednoduchého. Maďaři vyhráli sedm z posledních osmi duelů a derou se vzhůru pořadím. Těžký souboj začíná v neděli od 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Miklos Rajna je ve 24 letech jedničkou maďarské reprezentace a jedním ze statisticky nejlepších brankářů EBEL

Fehérvár sice oba dosavadní vzájemné duely letošní sezóny se Znojmem prohrál (1:2 v Česku a 1:4 doma), nyní je ale celkem s možná nejlepší formou ze všech. Svěřenci amerického kouče Roba Palina vyhráli v listopadu sedm zápasů v řadě a teprve páteční porážka 2:5 v Dornbirnu tuto sérii zastavila. Čerti budou mít za sebou daleký výlet na západ Rakouska, kde ve dvou dnech odehráli utkání v Innsbrucku a právě v Dornbirnu, proti Znojmu si ale věří. "Jsem přesvědčený, že je v našich silách zvítězit. Musíme tvrdě pracovat před soupeřovou brankou a dostat se k dorážkám," poodkrývá karty kouč Rob Palin.

Ten se v posledních utkáních musel obejít bez nebezpečného zámořského dua Banham - Sarauer, jeho týmu však velmi dobře funguje defenziva. Fehérvár má vůbec nejlepší úspěšnost ubráněných oslabení v EBEL, navíc také vyrovnanou dvojici brankářů. Více šancí dostává mladší Miklos Rajna a důvěru splácí výbornými výkony.

Také Orlům se po reprezentační přestávce poměrně daří. Zvítězili ve čtyřech z posledních pěti duelů a v tabulce se vyhoupli na vynikající druhé místo. Disponují jasně největší útočnou silou v lize s 90 vstřelenými brankami, jenž je v posledních duelech podpořena vydatným příspěvkem obránců a také nadále výbornými výkony Patrika Nechvátala v brance. Na marodce zůstávají útočníci Ondřej Fiala a Jan Šeda, nejistý je také start obránce Antonína Bořuty.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
22 11 8 3 0 93:82

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Fehérvár AV19
pozice v tabulce 2. 8.
body 47 38
aktuální forma Znojmo – Villach 4:2
Klagenfurt – Znojmo 1:6
Graz – Znojmo 3:0
Dornbirn – Fehérvár 5:2
Innsbruck – Fehérvár 1:2sn
Vídeň – Fehérvár 2:3
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 34 bodů (15 + 19) Brendan Connolly, 20 bodů (9 + 11)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 16 bodů (7 + 9) Aaron Brocklehurst, 8 bodů (1 + 7)
brankář Patrik Nechvátal (92,40 %) Miklos Rajna (93,20 %)
využití přesilovek 21,50 % 12,90 %
úspěšnost oslabení 85,10 % 88,50 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #6 Patrick Gruber, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí: #69 Timo Ettlmayr, #94 Christian Kaspar

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Šenkeřík, Šulák, Roupec, Biro, Štach, Stehlík, Bača – Beroun, Lattner, Novák – Tomas, Pucher, Podešva – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Špaček, Rehuš, Číp – Csamango.
Rajna – Martinelli, Brocklehurst, Wehrs, Orbán, Szaller, Korbuly – Kóger, Nagy, Sárpátki – Orban, Bodo, Vincze – Kovacs, Francis, Connolly – Kocsis, Benk, Szabó.
NEWSLETTER